NOC*NSF Paralympisch Sportbonden

Raymon Blondel nieuwe president Europees Paralympisch Comité

6 november 2021
Raymon Blondel nieuwe president Europees Paralympisch Comite

English version

Raymon Blondel, bestuurslid van NOC*NSF en voorzitter van het Nationaal Paralympisch Comité is op 6 november verkozen tot president van het Europees Paralympisch Comité. Als nieuwe president van het EPC wil Blondel de komende vier jaar de paralympische beweging in Europa versterken en een groter podium geven.

Raymon Blondel: "Ik ben ontzettend vereerd met deze verkiezing en het vertrouwen dat de Europese leden naar mij hebben uitgesproken. Paralympiërs zijn een inspiratiebron voor velen en de paralympische sport draagt bij uitstek bij aan een meer inclusieve en solidaire Europese samenleving. Ik kijk ernaar uit om de komende jaren de positie van de Europese paralympische sport te versterken, professionele paralympische evenementen te organiseren en te bouwen aan een sterk Europees Paralympisch Comité."

Anneke van Zanen-Nieberg, Voorzitter NOC*NSF: "Raymon weet als geen ander hoe hij mensen motiveert en inspireert met de kracht van de paralympische sport. Als bestuurslid van NOC*NSF en voorzitter van het Nationaal Paralympisch Comité heeft hij in Nederland al veel bereikt voor de paralympische sport. Ik weet dat hij dit als EPC-voorzitter niet anders zal doen en ervoor zal zorgen dat de paralympische beweging in Europa professioneler wordt, ons inspireert en bijdraagt aan een meer inclusieve samenleving."

Raymon Blondel is - na zijn sportcarrière in de skisport – al ruim vijftien jaar bestuurder in de sport. Hij was voorzitter van de Nederlandse Ski Vereniging en is bestuurslid van NOC*NSF en voorzitter van het NPC van Nederland. Daarnaast is Blondel nauw betrokken bij de eerste European Para Championships die in 2023 in Rotterdam plaatsvinden.

Deel dit artikel op social media: