Topsport TeamNL

André Cats van start als directeur topsport NOC*NSF

1 april 2022
Andre Cats van start als directeur topsport NOC*NSF

André Cats is per 1 april officieel gestart als directeur topsport van NOC*NSF. De 53-jarige Cats was hiervoor technisch directeur bij zwembond KNZB. Hij volgt Maurits Hendriks op die NOC*NSF na bijna veertien jaar verlaat.

"Het is mijn ambitie om voort de bouwen op het fundament dat er staat voor de Nederlandse topsport", zegt Cats. "Dat fundament is goed, maar het kan en moet altijd beter in de topsport. Achterover leunen kan niet en ik zie zeker kansen om een nog succesvoller topsportland te worden."

"We hebben en houden de ambitie om bij de beste tien landen van de wereld te behoren. Daarnaast moeten we de maatschappelijke waarde van topsport voor Nederland vergroten en zichtbaarder maken. Ook ligt er een aantal uitdagende thema’s op ons te wachten die om een adequate aanpak vragen. We zullen samen met sportbonden alle uitdagingen het hoofd bieden en de kansen in koppen."

"Ik wil Maurits Hendriks enorm danken voor zijn grote bijdrage aan de Nederlandse topsport in de afgelopen jaren," vervolgt Cats. "Ik zie het als een eer om de positie van directeur topsport van hem over te nemen en ik kijk uit naar een intensieve samenwerking met alle mensen en partijen binnen de Nederlandse topsport. Samen kunnen we de resultaten van TeamNL en de waarde van topsport nog meer glans geven."

In de periode voor zijn rol als technisch directeur bij de zwembond was Cats onder meer topcoach in de zwemsport en prestatiemanager bij NOC*NSF. Ook was hij viermaal chef de mission van succesvolle paralympische teams en was hij betrokken bij drie Nederlandse uitzendingen naar de Olympische Spelen.

Deel dit artikel op social media: