NOC*NSF Organisatie TeamNL

André Cats volgt Maurits Hendriks op als directeur topsport NOC*NSF

19 januari 2022
Andre Cats volgt Maurits Hendriks op als directeur topsport NOCNSF

NOC*NSF heeft André Cats (53) benoemd tot directeur topsport. Hij wordt de opvolger van Maurits Hendriks, die de sportkoepel per 1 april verlaat. 

André Cats is momenteel technisch directeur bij zwembond KNZB. Voorheen was hij onder meer topcoach in de zwemsport en prestatiemanager bij NOC*NSF. Ook was hij viermaal chef de mission van succesvolle Paralympische teams en was hij betrokken bij drie Nederlandse uitzendingen naar de Olympische Spelen. 

Een selectiecommissie uit de Nederlandse topsport kon kiezen uit een flink aantal hooggekwalificeerde kandidaten voor de functie en besloot Cats voor te dragen. Marc van den Tweel, algemeen directeur van NOC*NSF licht toe: "André Cats kent de Nederlandse sportwereld als geen ander. Hij is ambitieus waar het gaat om de resultaten binnen de topsport en is doordrongen van de noodzaak om top- en breedtesport verder te verbinden. Daarbij heeft hij een scherp ontwikkelde antenne voor maatschappelijke thema’s."

Ik zie het als een eer om de positie van directeur topsport in te nemen als opvolger van Maurits Hendriks
André Cats

Uit het advies van de selectiecommissie: "André Cats is een conceptuele en strategische denker met een onderzoekende geest. Hij is zich terdege bewust van de diverse stakeholders en de maatschappelijke ontwikkelingen die van belang zijn voor de topsport. Hij kent de uitdagingen waar de Nederlandse sportbonden voor staan uit eigen ervaring".

"Cats is een bekwaam manager die richting en koers geeft. Binnen het politiek-bestuurlijke speelveld weet hij 'hoe de hazen lopen'. André Cats is communicatief sterk en met zijn dienstverlenende uitstraling heeft hij vertrouwen opgebouwd binnen de topsportwereld. Het is de verwachting dat hij zijn netwerk vlot zal weten uit te bouwen, zowel intern als extern. De selectiecommissie ziet in hem een verbindende persoonlijkheid die zich bewust is van zijn rol en verantwoordelijkheid voor de topsport in Nederland."

André Cats: "Ik ben zeer verheugd met mijn benoeming en zie het als een eer om de positie van directeur topsport in te nemen als opvolger van Maurits Hendriks. Ik kijk uit naar een intensieve samenwerking met alle mensen en partijen die binnen de Nederlandse topsport actief zijn. Samen kunnen we de resultaten en waarde van topsport nog meer glans geven."

(Foto: Orange Pictures)

Deel dit artikel op social media: