NOC*NSF Beijing 2022 Sportbonden

Maarten Moen nieuwe prestatiemanager Medisch bij NOC*NSF

15 december 2021
Maarten Moen prestatiemanager Medisch bij NOCNSF

Maarten Moen is aangesteld als prestatiemanager Medisch van NOC*NSF. Moen is al jaren werkzaam binnen de medische staf van de sportkoepel. Nu neemt hij als eindverantwoordelijke voor het sportmedische beleid van NOC*NSF het stokje over van Cees-Rein van den Hoogenband die na de Spelen van Tokio afscheid nam.

Moen: "De missie voor de komende jaren is om, samen met alle artsen en fysiotherapeuten die werkzaam zijn binnen de topprogramma’s, te zorgen voor zo veel mogelijk gezonde trainingsuren en wedstrijden. Om dit te bereiken leggen we extra focus op het 'state-of-the-art' behandelen van topsporters en op het reduceren van de kans op blessures en ziekten. Gezond trainen en presteren is zowel voor de korte als de lange termijn van het grootste belang."

Moen zal in februari als chef-arts van TeamNL naar Beijing afreizen voor de Olympische Spelen. Hiske Kneepkens bekleedt die rol voor paralympisch TeamNL Beijing 2022.

Deel dit artikel op social media: