Technisch directeuren Athlete Services

Video analyse software: de roadmap voor na Tokyo en Beijing

17 juni 2021

Sinds de Olympische Spelen in Londen hebben we vanuit NOC*NSF een samenwerking met software leverancier Dartfish voor het beschikbaar maken van video analyse software voor de TeamNL Topsport programma’s. Dit contract loopt af op 31 december 2021. Daarnaast werken verschillende topsport programma’s met andere video analyse software pakketten.

De experts van TeamNL Prestatie Technologie richten zich op de directe en dagelijkse ondersteuning van de nationale teams. Hierin vervullen zij nu een adviserende rol bij de ontwikkeling en implementatie van bestaande innovatieve technologieën voor monitoring en feedback in de dagelijkse training- en competitieroutine. Vanuit het team Prestatie Technologie willen we jullie graag meenemen in de laatste ontwikkelingen op gebied van video analyse software.

Samen met jullie als bond bespreken we dan jullie wensen en behoeften. Graag gaan we tijdens dit gesprek in op de inhoud maar ook op de financiering hiervan. Daarom vragen we jullie om hier meerdere mensen op aan te laten sluiten zodat beiden goed geborgd zijn. Indien er vanuit jullie bond door meerdere disciplines op verschillende doeleinden gebruik wordt gemaakt, dan zouden we graag ook deze verschillende personen laten aansluiten. Zo niet, dan kan ook één iemand als afvaardiging op inhoud de groep kunnen vertegenwoordigen.
Vanuit het overzicht van alle bonden willen we hierop beoordelen of er potentieel is om gezamenlijk in te kopen vanuit TeamNL. Het uitgangspunt hierin is dat sport specifieke software vanuit de bondsfinanciering dient te verlopen.

Deel dit artikel op social media: