Topsport Athlete Services

Elf deelnemers gestart met programma Personal branding TeamNL@work

24 mei 2022
Elf deelnemers gestart met programma Personal branding TeamNL@work

Elf (oud) topsporters zijn 11 mei gestart met het programma Personal branding van TeamNL@work. Tijdens zes fysieke sessies staat hun positionering centraal. De deelnemers gaan op zoek naar hun eigen unieke verhaal en de wijze waarop zij dit kunnen doorvertalen in hun eigen (online) communicatie. Ook mogelijke commerciële en maatschappelijke invullingen komen aan bod.

Amber Gersjes

Een van de deelnemers aan het programma is Amber Gersjes. De 24-jarige judoka volgt momenteel haar bachelor en master Bestuurskunde aan de Radboud Universiteit. Ze weet daardoor als geen ander hoe mooi het is om topsport en studie te combineren. "Ik judo omdat ik het leuk vind en een passie heb voor de sport. Naast mijn olympische doel heb ik ook een maatschappelijk doel: ik wil mij inzetten voor de toekomst van de Nederlandse jeugd. Voor beide doelen werk ik hard, maar gelukkig geven zij mij beiden veel energie en plezier. Ik denk dat ze elkaar perfect aanvullen en mij motiveren om het maximale uit mezelf te kunnen halen."

Amber ziet dat haar carrière als topsporter voordelen kan bieden voor een maatschappelijke carrière. “Maar ik ben wel benieuwd naar de manier waarop. Mocht ik ooit stoppen, dan wil ik meer zijn dan alleen een ex-judoka. Mijn streven is om echt een brug te slaan tussen de topsport en de maatschappij.” Met het volgen van het programma wil Amber dan ook ontdekken hoe ze haar unieke waarden en karaktereigenschappen kan inzetten op maatschappelijk vlak.

Of het programma nog past binnen haar drukke agenda? Doordat Amber goed op weg is met zowel haar bachelor als master en daar nu wat ruimte heeft, was de blik vooral gericht op het judo-schema. "Sowieso staat sport altijd op één, ook ten opzichte van mijn studie. Voor dit programma heb ik samen met mijn coach gekeken naar de planning en het was te overzien. Hij vindt het eigenlijk ook wel leuk dat ik dit programma ga volgen en is er voorstander van. Hij weet dat ik een bezige bij ben en graag de vrijheid pak om andere dingen naast mijn sport te doen."

Wouter Sipma

Bij een andere deelnemer aan het programma, dammer Wouter Sipma (28), past het eveneens goed in zijn planning. De belangrijkste damtoernooien vinden plaats vanaf juli, in de tweede helft van het jaar. Voor die tijd is het programma al afgerond en hoopt Wouter met name kennis te hebben opgedaan over de inzet van social media. "Daar ben ik al wel langere tijd actief op, alleen gaat dat in fases. Er zit nog niet echt een idee achter, dat wil ik ontwikkelen. Ik hoop tot een strategie te komen waardoor ik bijvoorbeeld weet wat de minimale inzet is en wat extra."

Wouter wil niet alleen zichzelf, maar ook de damsport op de kaart zetten. Op dit moment doet hij dat al door zich naast het dammen met meerdere projecten in te zetten voor de sport, onder meer gericht op de breedtesport. Zijn rol in de verdere ontwikkeling van de damsport ligt mede ten grondslag aan zijn deelname aan het programma. "Dankzij mijn A-status kan ik me nu volledig op het dammen richten. Dat is prettig, maar ik wil niet afhankelijk zijn van die status. Op termijn zou ik graag andere activiteiten binnen de damwereld ontplooien en daarmee kunnen verdienen. Daar hoort dan wel bij dat ik het naar buiten toe goed moet weten neer te zetten."

Wouter weet dat het volgen van een programma bij kan dragen aan het behalen zijn doelen. Drie jaar geleden volgde hij al 'Fit for the job!' van TeamNL@work. Daardoor beseft hij ook dat het waardevol is om andere deelnemers te leren kennen. "Het is leuk om andere sporters te ontmoeten. Je leert niet alleen van hun sport, het is ook een prettige manier om je netwerk te verbreden."

Deel dit artikel op social media: