Topsport Athlete Services

TeamNL@work: ook na Beijing staan wij voor sporters klaar

31 januari 2022
TeamNLatwork: ook na Beijing staan wij voor sporters klaar

Een deel van de Nederlandse equipe in Beijing staat voor zijn of haar laatste jacht op olympisch of paralympisch eremetaal. Voor deze sporters wacht na de Spelen de transitie naar een volgende carrière. Als zij hierbij ondersteuning kunnen gebruiken is er TeamNL@work. Natuurlijk kunnen ook sporters die hun topsportcarrière nog blijven vervolgen bij het programma terecht. Zij kunnen zich daarmee voorbereiden op de stap die ze hoe dan ook een keer gaan zetten.

TeamNL@work heeft sinds de start in september 2017 al meer dan vijfhonderd sporters ondersteund in hun (voorbereiding op de) stap naar een volgende carrière. Een groot aantal van hen is al tijdens hun sportieve loopbaan met die ontdekkingsreis begonnen.

TeamNL@work ondersteunt in onder meer loopbaancoaching, transitiebegeleiding, arbeidsmarktoriëntatie en begeleiding naar een passende werkplek. Ook biedt TeamNL@work webinars, tutorials en groepsprogramma’s aan. Er zijn verschillende organisaties verbonden aan het programma die topsporters maar al te graag verder helpen.

Factsheet Teamnl@Work (Sept 2017 Tm Dec 2021) 760

Meer weten over TeamNL@work? Bekijk onderstaande video, de cijfers in het factsheet of ga naar teamnlatwork.nocnsf.nl.

Op weg naar nieuwe dromen en doelen. Het is goed om daar al tijdens je sportcarrière over na te denken. Ook omdat het einde van je topsportloopbaan niet altijd te plannen is. Denk maar aan een blessure waardoor je noodgedwongen moet stoppen. Wacht dus niet met het voorbereiden op je volgende carrière.

Deel dit artikel op social media: