Technisch directeuren Athlete Services

Regelgeving rondom technische staf uit Groot-Brittannië

12 februari 2021

Door de Brexit geldt ook voor Groot-Brittannië het EU-inreisverbod. Bonden moeten daarom voor technische staf uit Groot-Brittannië een Nota Verbale/uitnodigingbrief krijgen vanuit NOC*NSF om naar Nederland te reizen. 

Uiteraard gelden daarnaast voor alle personen de nieuwe regels omtrent een negatieve testverklaring (sinds 29 december), wanneer men terugreist vanuit een hoog-risicogebied binnen de EU/Schengen of vanuit een land buiten de EU/Schengen dat niet op de veilige landen lijst van de EU staat.

Hieronder wat handige links:

Een negatieve testuitslag geldt voor:

  • Alle reizigers vanuit een hoog-risicogebied van binnen de EU/Schengen (dus ook Nederlanders), zij moeten vanaf 29 december een negatieve COVID-19-testuitslag laten zien wanneer zij naar Nederland reizen per vliegtuig, schip, internationale trein en bus.

  • Alle reizigers die uit een land komen van buiten de EU/Schengen dat niet op de lijst van veilige landen van de Europese Unie staat. Dit geldt al sinds 15 december 2020. Vanaf 29 december geldt het voor alle reizigers. Dus ook voor Nederlanders en andere EU- en Schengenburgers.

Groot-Brittannië staat niet op de lijst met veilige landen en valt daarmee onder het EU-inreisverbod. Dus alleen wanneer iemand onder een van de uitzonderingscategorieën valt, kan er naar Nederland worden gereisd. 

Topsporters kunnen sowieso terugvallen op de uitzonderingscategorie topsport (maar hebben per 15 dec. wel een negatieve testverklaring nodig en per 29 december dus ook voor Nederlanders en andere EU-burgers). Zie ook: EU-inreisverbod voor reizigers uit het Verenigd Koninkrijk (VK) | Nieuwsbericht | Rijksoverheid.nl

Deel dit artikel op social media: