Technisch directeuren Athlete Services

Gevolgen nieuwe coronamaatregelen

22 januari 2021

Zoals je weet zijn er gisteren nieuwe maatregelen afgekondigd door de rijksoverheid met betrekking tot corona. Het gaat om drie aanvullende maatregelen:

  1. Vanaf zaterdag 23 januari geldt een avondklok tussen 21.00 en 04.30 uur.
  2. Er geldt een vliegverbod voor reizen vanuit Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika.
  3. Het aantal bezoekers thuis is beperkt tot 1 persoon van 13 jaar of ouder per dag.

Voor topsporters en betrokken staf is een uitzondering gemaakt als het gaat om de avondklok om je beroep als topsporter te kunnen blijven uitoefenen door het gebruik van een verklaring. De dringende oproep is wel om je zo veel mogelijk aan de maatregelen te houden. Is het mogelijk trainingen zo te organiseren dat je voor 21.00 uur thuis bent? Doe dat vooral. Uiteindelijk willen we zo snel mogelijk het aantal besmettingen terugdringen zodat de maatregelen weer verruimd kunnen worden.

Als je twijfelt over jouw eigen situatie of je wel kan en moet reizen of je trainingen en wedstrijden nog door gaan. Neem dan contact op met je bond.

Het is geen makkelijke situatie. Blijf vooral met elkaar in gesprek als je vragen en twijfels hebt. En laat het vooral weten als je behoefte hebt aan (mentale) ondersteuning via Athlete Services (athleteservices@nocnsf.nl).

Deel dit artikel op social media: