Technisch directeuren Athlete Services

Topsportpolis ook in 2021 en 2022 beschikbaar

3 november 2020

Goed nieuws. De door jullie zeer gewaardeerde voorziening van de Topsportpolis is met twee jaar verlengd. De Topsportpolis is een zorgverzekering op maat voor sporters met een A-, HP- of selectiestatus. Je betaalt alleen voor de basisverzekering, je krijgt er de meest uitgebreide 4-sterren aanvullende verzekering gratis bij (met o.a. 36 behandelingen fysiotherapie) én allerlei aanvullende topsport-extra’s zoals keuringen, bloedonderzoek en griepvaccinatie. 

Een zorgpunt voor de Topsportpolis is en blijft het groot aantal declaraties voor fysiotherapie. Om deze kosten enigszins te beperken, hebben we ook jullie inzet en commitment nodig. Je hebt nog steeds recht op 36 gratis behandelingen, maar vanaf de twaalfde behandeling voor eenzelfde klacht, vragen we je om samen met je fysiotherapeut een behandelplan op te sturen naar de medische staf van NOC*NSF. Dat kan via topsportmedisch@nocnsf.nl

De medische staf van NOC*NSF bepaalt of verdere behandeling echt noodzakelijk is. Je ontvangt binnen twee dagen een reactie, waarbij de twaalfde behandeling in die tussentijd gewoon kan doorgaan. In bijzondere gevallen kan het aantal gratis behandelingen op jaarbasis niet voldoende zijn. Daarvoor hebben NOC*NSF en Zilveren Kruis ook nu weer afgesproken om maatwerkbudget in te zetten.

Het maatwerkbudget of extra fysiobehandelingen zijn uitsluitend mogelijk via NOC*NSF wanneer je na twaalf behandelingen voor eenzelfde klacht (per jaar) een behandelplan hebt ingediend en daar akkoord op hebt gekregen van de medische staf van NOC*NSF.

Overstappen naar de Topsportpolis kan vanaf 12 november tot einde van het jaar. Ben je al verzekerd bij Achmea/Zilveren Kruis en krijg je gedurende het jaar een A-, HP of selectiestatus? Dan kun je meteen door naar de Topsportpolis!

Topsportpolis en afreizen naar oranje gebied

De Nederlandse Zorgverzekeringswet regelt het vergoeden van je ziektekosten, ook als je voor een wedstrijd of trainingskamp naar een oranje gebied afreist. Meer informatie over het coronavirus en verblijf in het buitenland is hier te vinden.

Deel dit artikel op social media: