Toeslagen vormen een aanvulling op het inkomen van topsporters. Deze worden door de Belastingdienst uitbetaald. Om een toeslag te kunnen ontvangen moet je deze aanvragen bij de Belastingdienst. De toeslagen zijn afhankelijk van jouw persoonlijke situatie, inkomen en vermogen. De Belastingdienst onderscheidt de volgende toeslagen:

  • Zorgtoeslag is een bijdrage in de kosten voor jouw Nederlandse zorgverzekering.
  • Kindgebonden budget is een bijdrage in de kosten voor jouw kinderen tot 18 jaar. Die krijg je naast de kinderbijslag.
  • Huurtoeslag is een bijdrage in de huurkosten van een zelfstandige woonruimte.
  • Kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang.


Disclaimer

Ongeacht het feit dat de bovenstaande informatie zorgvuldig is samengesteld, kunnen NOC*NSF, NL Sporter en de Belastingdienst niet instaan voor (de gevolgen van) mogelijk onvolledige of verouderde informatie als gevolg van nieuwe, vervallen en/of gewijzigde wet- en regelgeving. Controleer daarom vooraf of de betreffende regeling nog bestaat, juist is en van toepassing is op jouw situatie.

Mocht je als lezer tegen onvolkomenheden aanlopen, of mocht je zelf nog aanvullende fiscale regelingen kennen die hier niet genoemd zijn, dan verzoeken wij je dit te melden via 
athleteservices@nocnsf.nl. Zo houden we elkaar goed geïnformeerd over actuele wet- en regelgeving waar alle topsporters profijt van kunnen hebben!

Inzake aftrek van kosten:
Bij alle wet- en regelgeving die betrekking heeft op aftrek van kosten, spreekt het voor zich dat hiervoor alléén kosten in aanmerking komen die daadwerkelijk op de sporter drukken. Dit betreft dus niet de kosten die bijvoorbeeld al via het Fonds voor de Topsporter, je sportbond of je sponsor vergoed zijn.