Terugblik WK Zeilen: succesvol evenement in Scheveningen

Van 10 t/m 20 augustus vond het WK Zeilen plaats in Scheveningen. Een uniek WK, niet alleen door het indrukwekkende deelnemersveld, maar ook omdat dit het grootste evenement is dat in de openbare buitenruimte is georganiseerd. Met maar liefst 1200 sporters uit 82 verschillenden landen en ruim 900 boten, bood het WK een unieke combinatie van valide sporters en para sporters. Het WK zeilen was tevens het eerste kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen.

Nederland toonde zich van zijn sterkste kant tijdens dit evenement, met twee gouden en een zilveren medaille. Hiermee veroverde ons land de toppositie in het landenklassement. Ook wist de Nationale selectie zich in alle disciplines te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Welke zeilers daadwerkelijk naar Parijs gaan zal begin volgend jaar duidelijk worden. Odile van Aanholt en Annette Duetz hebben aan alle eisen voldaan en zijn zeker van deelname in Parijs.

Voor de Sport in Nederland en de aandacht voor TeamNL is het belangrijk dat we dergelijk internationale wedstijden van TeamNL als deze in Nederland hebben. Thuiswedstrijden bieden het Nederlands Publiek de kans om TeamNL van dichtbij te bewonderen en aan te moedigen. Belangrijk dus dat dit soort evenementen naar Nederland blijven komen. Grote complimenten voor het Watersportverbond en Tig Sports dat ze een evenement als dit naar Nederland hebben gehaald en met succes hebben georganiseerd.

Het WK zeilen was niet alleen een sportief hoogtepunt, maar ook een prachtige gelegenheid voor Nederland om zich als gastland te profileren. Het succes van het zeilteam zal ongetwijfeld bijdragen aan de groeiende passie voor watersport, TeamNL en de Olympische Spelen in Parijs.

Bekijk hier de aftermovie van het WK Zeilen 2023