Heineken

Het Holland Heineken House: een thuis ver van huis

Heineken draagt de sport een warm hart toe. Het Holland Heineken House, dat onlosmakelijk met de Olympische Spelen verbonden is, is daar een goed voorbeeld van. Het is een thuis ver van huis, waar fans en sporters samen medailles en overwinningen vieren. Wat klein begon op een clipper in Barcelona 1992, groeide uit tot een ware happening. Inmiddels is Heineken officieel partner van de huldigingen van de Olympische en Paralympische Spelen.

In Pyeongchang 2018 gingen de deuren van het Holland Heineken House voor de 14e keer open. In Tokyo en in Beijing zal er geen National House komen. De intentie is wel om deze traditie in welke vorm dan ook voort te zetten. Geheel in lijn met de enjoy responsibility-strategie zal Heineken 0.0 daarbij een steeds prominentere rol gaan spelen. Sport staat nu eenmaal centraal. Dat zien we ook terug op en rond de sportvelden, waar Heineken met 0.0 onderdeel wil zijn van een nieuwe koers die het steeds makkelijker maakt om gezond te kiezen als het om eten en drinken gaat.

Dat zagen we ook na de eerste coronagolf, toen Nederland weer openging. Heineken ondersteunde sportkantines met advies en faciliteiten. Daarbij lag de focus op sport als bewuste en gezonde levensstijl en omarmde Heineken initiatieven zoals de ‘Gezonde sportkantine’.

Dorian van Rijsselberge in het Holland Heineken House