Allereerste European Para Championships in Rotterdam

Allereerste European Para Championships in Rotterdam

Van dinsdag 8 tot zondag 20 augustus 2023 is Rotterdam de gaststad van de allereerste European Para Championships (EPC). De EPC is een uniek multisport-event dat tien EK’s combineert. Tijdens het event strijden 1.500 atleten uit 45 landen om Europese titels én voor plaatsing voor de Paralympische Spelen in Parijs volgend jaar. 

Door verschillende sporten te bundelen, ontstaat een groot evenement. De EPC wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd, maar keren elke vier jaar terug in een grote Europese stad. Daarom bouwt de organisatie aan een toekomstbestendig sportevenement, dat dient als solide basis voor continuïteit richting 2027, 2031 en verder. Met dit evenement krijgt de parasport een vaste plaats op de Europese sportkalender, vergelijkbaar met de European Games. Zo bewegen we steeds meer naar een inclusieve sportwereld. Lees meer over de EPC op europeanparachampionships.com!

Onder andere Nederlandse Loterij, T-Mobile en Rabobank zijn actief tijdens de European Para Championships.

Samen met het Fonds Gehandicaptensport (Uniek Sporten) zal Nederlandse Loterij als official partner tijdens het evenement op het voorplein van Ahoy Rotterdam te zien zijn met een sportcontainer en de campagne ‘geen smoesjes (om te sporten).

T-Mobile zal als official partner laten zien wat technologie tegenwoordig voor mensen kan betekenen. Zo zal de zogeheten Holobox in Rotterdam Ahoy komen te staan waar holografische versies van topsporters de bezoekers welkom heten.

Tot slot organiseert Rabobank een bijeenkomst voor de lancering van de masterclass "inclusie", samen met ambassadeur Niels Vink.