NOC*NSF TeamNL

Run op TeamNL Huis Parijs; helft kaarten al weg in voorverkoop

25 januari 2024
Run op TeamNL Huis Parijs; helft kaarten al weg in voorverkoop

Op het moment dat de officiële kaartverkoop voor het TeamNL Huis start, hebben al tienduizenden Nederlanders een plaatsbewijs in huis. Zij hadden zich laten registreren om in de voorverkoop tickets te kunnen aanschaffen. Het programma in het Olympische TeamNL Huis in Parijs wordt veelzijdig. Naast het meebeleven van wedstrijden en huldigingen van de sporters, zijn er kinderactiviteiten en is er een exclusieve overnachting mogelijk ín het Huis.

Vanaf vandaag kan iedereen kaarten bestellen voor het TeamNL Huis in Parijs, dat op 26 juli z’n deuren opent in Le Zenith, een grote concertzaal in het Parijse Parc de la Villette. Dagelijks kunnen maximaal 6500 mensen terecht in het Huis om daar de belangrijkste wedstrijden te volgen en de prestaties van TeamNL te vieren. Ook tijdens de Paralympische Spelen, vanaf eind augustus, komt er een eigen TeamNL Huis; de kaartverkoop hiervoor start later.

Chef de mission Pieter van den Hoogenband biedt vandaag namens Nederlandse Loterij, de hoofdsponsor van het TeamNL Huis, de eerste kaarten aan aan échte oranjesupporters: de ouders van Olympiër Harrie Lavreysen. Op BMX-vereniging De Durtrappers in Luyksgestel, waar de sportcarrière van de baanwielrenner begon, krijgen ook de vrienden van het eerste uur kaarten voor het TeamNL Huis.

Team NL Huis Tickets Ouders

Peter en Loes Lavreysen ontvangen namens hoofdsponsor Nederlandse Loterij de eerste kaartjes voor het TeamNL Huis uit handen van chef de mission Pieter van den Hoogenband.

Activiteiten voor alle fans

NOC*NSF en Sportcentrum Papendal die zowel het Olympische als Paralympische Huis zonder winstoogmerk exploiteren, streven naar een ‘Thuis voor Oranje’ dat voor alle bezoekers interessant is. Daarom zijn er ook kinderactiviteiten, terrassen op het buitenplein, uitzendingen van onder andere de NOS en Qmusic, en bijzondere acties. Zo richt M line – vaste leverancier van matrassen voor de sporters in het olympische dorp – ín het TeamNL Huis een luxueuze slaapkamer in voor TeamNL fans.

Jochem Schellens, directeur van Sportcentrum Papendal: “De Spelen zijn op deze afstand letterlijk bereikbaar en daarom willen we zoveel mogelijk mensen de kans geven om het echt mee te beleven. Ook voor de sporters is dat geweldig natuurlijk. Het is een enorm project met een begroting van ruim 10 miljoen euro voor beide huizen. Onze partners zijn daarbij onmisbaar, ook om de kaarten voor fans betaalbaar te houden.”

Maatschappelijke invulling; van waterstof tot vrijwilligers

NOC*NSF en Papendal streven voor beide Huizen naar een zowel feestelijke als maatschappelijke invulling. Zo gaat een speciaal team van jonge vrijwilligers uit kwetsbare Arnhemse wijken ervaring opdoen in het TeamNL Huis. Begin februari start de werving voor de rest van de vrijwilligers-crew.

Missie H2, de coalitie die zich richt op toepassing van waterstof, werkt met Papendal aan de verduurzaming van beide huizen, onder andere door inzet van elektriciteit die is geproduceerd met groene waterstof. Naast hoofdsponsor Nederlandse Loterij, zijn de partners van het TeamNL Huis tijdens de Olympische Spelen onder andere Missie H2 en AD.

Het paralympische TeamNL Huis, in een spiegeltheater in hetzelfde park in Parijs, zal ook benut worden om de maatschappelijke waarde van (paralympische) sport en onder de aandacht te brengen. NOC*NSF en Sportcentrum Papendal houden hierover een speciale bijeenkomst voor geïnteresseerden op 7 februari op Papendal.

Team NL Huis Tickets 6829 760 X 456

Jeugdvrienden Sten, Mischa, Daan en Cas van Harrie Lavreysen ontvangen op BMX-vereniging De Durtrappers namens hoofdsponsor Nederlandse Loterij de eerste kaartjes voor het TeamNL Huis in Parijs uit handen van chef de mission Pieter van den Hoogenband.

Het bestellen van kaarten voor het TeamNL Huis tijdens de Olympische Spelen kan via www.teamnlhuis.com. Maximaal 6 kaarten per persoon. (Gezelschappen die meer kaarten willen bestellen, kunnen dat doen via verschillende contactpersonen).

Deel dit artikel op social media: