Topsport TeamNL TeamNL Experts Parijs 2024

Eefje Raedts hoofdexpert Prestatiegedrag bij NOC*NSF

1 juli 2022
Eefje Raedts hoofdexpert Prestatiegedrag bij NOC*NSF

Eefje Raedts versterkt per 1 juli 2022 het High Performance Team van TeamNL als hoofdexpert Prestatiegedrag. Raedts werkt al zes jaar als expert prestatiegedrag op TeamNL centrum Zuid en reisde in de rol van teampsycholoog af naar de Paralympische Spelen van Tokio. Nu neemt ze als eindverantwoordelijke voor het domein prestatiegedrag het stokje over van Paul Wylleman.

Raedts: "De missie van team prestatiegedrag is om een bijdrage te leveren aan de prestatie van (top)sporters. We ondersteunen sporters en hun coaches met hun persoonlijke ontwikkeling en mentale welzijn. Dit om sporters in staat te stellen om op het juiste moment een optimale prestatie te leveren. De afgelopen jaren heb ik op TeamNL centrum Zuid meegewerkt aan het goed opzetten van een netwerk voor prestatiegedrag. De komende jaren gaan we dit netwerk op alle TeamNL centra verder uitbouwen en verstevigen."

"We focussen op laagdrempelige beschikbaarheid en prestatieverbeterende trajecten voor sporters. Daarnaast bieden we ondersteuning bij algemene vragen over mentaal welzijn. Dit alles gebeurt natuurlijk in nauwe samenwerking met de teams rondom sporters: coaches, het medische team, hoofdexperts en prestatiemanagers. Met als gezamenlijke doel de sporters zo goed mogelijk te ondersteunen bij hun prestatie."

Deel dit artikel op social media: