Hockeystertjes Rookvrije Generatie Foto Wouter Kingma 900X600

Campagne 'De sport wordt rookvrij'

In het Nationaal Preventieakkoord hebben alle sportbonden en NOC*NSF met het ministerie van VWS vastgelegd dat uiterlijk in 2025 alle sportclubs en sportevenementen rookvrij zijn.

Want sport en roken, dat gaat niet samen. Iedereen moet kunnen genieten van sport in een rookvrije omgeving.

 

 

Doe mee!

Met de campagne ‘De sport wordt rookvrij’ willen we clubbestuurders inspireren en motiveren om aan de slag te gaan met een rookvrije club. Na een succesvolle eerste fase in juni/juli 2022, gaat op maandag 28 november de tweede fase van start. Er is daarvoor aanvullend campagnemateriaal gemaakt, waaronder drie spotjes met voormalig topsporters Frank de Boer, Teun de Nooijer en Michaëla Krajicek. Zij gaan op bezoek bij de club waar ze als jeugdlid actief waren om te zien hoe ze daar werk maken van een rookvrije sportclub. Samen met de huidige jeugdleden, hun ouders en vrijwilligers roepen ze andere clubs op om ook werk te maken van een rookvrije sportomgeving.

Doe mee met de campagne en download de communicatietoolkit met daarin de video’s, al het andere campagnemateriaal en de planning die we tijdens de campagneperiode aanhouden.

Download communicatie toolkit

Ondersteuning voor sportclubs

Met de campagne roepen we sportclubs op rookvrij te worden. Dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom kunnen clubs terecht op sportrookvrij.nl voor inspiratie, hulpmiddelen en ondersteuning.

Ga naar sportrookvrij.nl

Een volledig rookvrije sport in 2025

In het Nationaal Preventieakkoord hebben alle sportbonden en NOC*NSF met het ministerie van VWS vastgelegd dat uiterlijk in 2025 alle sportclubs en sportevenementen rookvrij zijn. Want sport en roken, dat gaat niet samen. Iedereen moet kunnen genieten van sport in een rookvrije omgeving. Zo houden we sport leuk en gezond en dragen we bij aan de Rookvrije Generatie.