Voor sporters met een van de volgende topsportstatussen: 

 • A-status
 • HP-status
 • Selectiestatus

Topsporters moeten volledig kunnen vertrouwen op hun ogen. Daarom kunnen zij hun ogen laten controleren en eventueel behandelen bij FYEO (For Your Eyes Only), Eye Care Supplier van TeamNL. FYEO is gespecialiseerd in ooglaserbehandelingen en lensimplantatie.

Goed zicht is goud waard

In samenwerking met FYEO biedt NOC*NSF jou als topsporter de kans om je ogen te laten controleren door de allerbeste oogartsen. Heb je op dit moment een bril of contactlenzen? Of twijfel je aan de kwaliteit van je ogen? Laat je ogen dan onderzoeken bij een van de klinieken van FYEO.

Het hele traject, van vooronderzoek tot het eventuele behandeladvies en de behandeling wordt jou kosteloos aangeboden. Alléén medicatie na een eventuele ooglaserbehandeling of lensimplantatie zijn voor eigen rekening (maar kun je mogelijk declareren bij je zorgverzekering).

Vooronderzoek

Jouw traject begint met een vooronderzoek, waarbij je je ogen uitgebreid laat onderzoeken bij FYEO. Zo worden potentiële problemen tijdig gesignaleerd. Wordt er een afwijking geconstateerd en zijn je ogen geschikt voor een eventuele behandeling? Dan geven de specialisten van FYEO je vrijblijvend een persoonlijk behandeladvies waarmee een bril of lenzen overbodig worden en jij maximaal kunt presteren.

Behandeladvies

Bij het behandeladvies bepalen de oogartsen van FYEO welke behandelingsmethode het best bij jou past. Je krijgt een persoonlijk behandeladvies op maat. 

Afhankelijk van jouw situatie en het persoonlijk behandeladvies kun je je laten behandelen in een van de klinieken van FYEO. De specialisten van FYEO vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Aanmeldprocedure

 1. Na afstemming met de medische staf stuur je een aanvraag naar TeamNL Athlete Services: athleteservices@nocnsf.nl.
 2. Je ontvangt een bevestigingsmail en wordt gekoppeld aan FYEO.
 3. FYEO neemt contact met je op om een afspraak te plannen.

 

Veelgestelde vragen

  • Jouw traject begint met een vooronderzoek, waarbij je je ogen uitgebreid laat onderzoeken bij FYEO. De aanvraag voor het vooronderzoek dien je per mail in via TeamNL Athlete Services.

    

   1. Na afstemming met de medische staf stuur je een aanvraag naar TeamNL Athlete Services: athleteservices@nocnsf.nl.
   2. Je ontvangt een bevestigingsmail en wordt gekoppeld aan FYEO.
   3. FYEO neemt contact met je op om een afspraak te plannen.
  • De oogartsen van FYEO bepalen bij het vooronderzoek en het consult voor het behandeladvies welke behandelingsmethode het best bij jou past. Je krijgt dus altijd een persoonlijk en vrijblijvend behandeladvies op maat.

  • Als topsporter van TeamNL kun je bij drie van de tien FYEO-vestigingen in Nederland terecht voor het vooronderzoek en de eventuele behandeling: Amsterdam, Arnhem en Eersel (bij Eindhoven).

  • Het hele traject, van vooronderzoek tot het eventuele behandeladvies en de behandeling wordt jou kosteloos aangeboden.

   Alléén medicatie na een eventuele ooglaserbehandeling of lensimplantatie zijn voor eigen rekening. Een indicatie van deze kosten: tussen de € 75 en € 150. Mogelijk kun je deze kosten declareren bij je zorgverzekering.

    

  • Ooglaseren is het corrigeren van de bolling van je oog met een hightech-laser. Hoe hoger jouw sterkte, hoe meer de oogvorm moet worden aangepast. Het oog kan te lang zijn, juist te kort of niet mooi rond. Hierdoor valt het licht niet direct op het netvlies en zie jij niet scherp.

  • Lensimplantatie is een minder bekende, maar zeer effectieve behandeling om zonder hulpmiddelen te kunnen zien. Een geavanceerde kunstlens in je oog corrigeert je zichtafwijkingen. Dichtbij, veraf of slecht zicht. De resultaten zijn extreem goed te voorspellen.

  • Als na je behandeling blijkt dat het resultaat toch niet overeenkomt met de vooraf ingeschatte en vastgestelde gezichtsscherpte, dan kan je een gratis herbehandeling laten uitvoeren. Mits uiteraard medisch verantwoord en de reststerkte een last is in je dagelijks leven.

  • Ja, er is sprake van een herstelperiode. Hoe die eruit ziet verschilt sterk per behandeling en persoon, maar varieert van enkele dagen tot enkele weken. Dit bespreek je tijdens het consult voor het behandeladvies.

  • FYEO (For Your Eyes Only) is dé specialist van Nederland op het gebied van refractie chirurgie. FYEO begon in 1984 met een aantal optiekwinkels en was in 2002 een van de eerste aanbieders van ooglaserbehandelingen. Momenteel heeft FYEO zo'n 250 werknemers in dienst, waarvan 15 gespecialiseerde refractiechirurgen. FYEO heeft al meer dan 50.000 cliënten behandeld en richt zich op niet-verzekerde oogzorg.

FYEO