Actief in de sport

Als politieke partij bent u wellicht benieuwd wat wordt en bewegen kan betekenen in uw gemeenten. In veel gemeenten gaan lokale sportcampagneteams met lokale politieke partijen in gesprek over hoe sport en bewegen de inwoners van de gemeenten energiek en gezond houdt. Neem gerust contact met hen op. Daarnaast vind je op deze pagina achtergrondinformatie over het belang van sport en bewegen als integraal onderdeel van het toekomstige gemeentelijke beleid.

Investeer in de kracht van sport

'Met Sport en Bewegen naar een energieke en gezonde gemeente' is een van de manieren waarop we lokale politieke partijen willen inspireren. In deze brochure worden negen thema’s vanuit de sport gekoppeld aan het sociale, ruimtelijke en economische beleidsdomein van gemeenten. Een integrale benadering waarbij iedere investering in sport en bewegen bijdraagt aan de energie en gezondheid van de inwoners van uw gemeente. ​

Sportcampagne Brochure GR2022

Kalender sportdebatten

  • Flevoland: 29 oktober, 13.00 uur: meld je hier aan
  • Noord-Brabant: 21 november, 19.30 uur: meld je hier aan
  • Noord-Holland, 7 december, tijdstip volgt, meld je hier aan
  • Utrecht, 9 december, tijdstip volgt, meld je hier aan
  • Zuid-Holland, 6 december, tijdstip volgt, meld je hier aan

In Drenthe en Friesland vindt geen bijeenkomst plaats, de informatie over de andere provincies volgt.

Sportcampagneteam NL

De lokale sportcampagneteams worden ondersteund door het Sportcampagneteam NL. Een samenwerking van sportbonden, NOC*NSF, Vereniging Sport & Gemeenten, Platform Ondernemende Sportaanbieders en Sportkracht12, met medewerking van Kenniscentrum Sport & Bewegen en het Mulier Instituut.

Bombilogos