Voor lokale sportcampagneteams​

Het sportcampagneteam voert de lokale sportcampagne uit. Je hebt nauw contact met lokale politieke partijen en informeert hen over de kracht van sport en bewegen. Je voorziet politieke partijen van input voor hun verkiezingsprogramma, organiseert in aanloop naar de verkiezingen bijvoorbeeld een werkbezoek of sportdebat en informeert na de verkiezingen het nieuwe College van B&W over het belang van sport en bewegen in een nieuw collegeakkoord. Op deze pagina vind je informatie die je kan gebruiken voor jouw campagne.

Met Sport en Bewegen naar een energieke en gezonde gemeente​

'Met Sport en Bewegen naar een energieke en gezonde gemeente' is een van de manieren waarop we lokale politieke partijen willen inspireren. In deze brochure worden negen thema’s vanuit de sport gekoppeld aan het sociale, ruimtelijke en economische beleidsdomein van gemeenten. Een integrale benadering waarbij iedere investering in sport en bewegen bijdraagt aan de energie en gezondheid van de inwoners van uw gemeente. ​

Download de brochure

Sportcampagneteam NL

De lokale sportcampagneteams worden ondersteund door het Sportcampagneteam NL. Een samenwerking van sportbonden, NOC*NSF, Vereniging Sport & Gemeenten, Platform Ondernemende Sportaanbieders en Sportkracht12, met medewerking van Kenniscentrum Sport & Bewegen en het Mulier Instituut.

Bombilogos