Aanmelden voor een sportcampagneteam

Samen zetten we sport op de lokale politieke agenda

Op 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Ook voor de sport een belangrijk moment, want de keuzes van het nieuwe gemeentebestuur hebben invloed op het lokale sport- en beweegaanbod. Om de kracht van sport en bewegen op lokaal niveau te laten zien heeft de sport- en beweegsector de handen ineengeslagen en de sportcampagne voor de gemeenteraadsverkiezingen opgestart. Samen met lokale sportcampagneteams laten we politieke partijen in zoveel mogelijk gemeenten de kracht van sport en bewegen zien. Wil je je aanmelden voor een lokaal campagneteam, ben je al actief in een lokaal campagneteam of ben je als politieke partij benieuwd naar de kracht van sport en bewegen? Klik hieronder voor meer informatie.

Direct aanmelden

Aanmelden voor het lokale sportcampagneteam in jouw gemeente kan via dit formulier

Je kunt je aanmelden op persoonlijke titel, maar zeker ook namens de sportraad, sportfederatie of kernteam van het sportakkoord in jouw gemeente. Na je aanmelding wordt er contact met je opgenomen en wellicht vorm jij binnenkort samen met andere sportliefhebbers het campagneteam in jouw gemeente.

Is een lokaal campagneteam iets voor mij?

Nog niet helemaal zeker of dit iets voor je is? Bekijk de animatievideo of check deze pagina wat je kunt verwachten en naar wie we precies op zoek zijn.

Waarom een lokaal sportcampagneteam?

De lokale politieke partijen spelen een belangrijke rol bij het mogelijk maken van sport en bewegen in jouw gemeente. Na de gemeenteraadsverkiezingen wordt opnieuw bepaald hoeveel het nieuwe College van B&W van de gemeente hierin investeert. Met behulp van lokale sportcampagneteams willen we de politiek zo goed mogelijk informeren over de kracht van sport, zodat sport en bewegen de juiste plek krijgen in het nieuwe collegeakkoord.

Sportcampagneteam NL

De lokale sportcampagneteams worden ondersteund door het Sportcampagneteam NL. Een samenwerking van sportbonden, NOC*NSF, Vereniging Sport & Gemeenten, Platform Ondernemende Sportaanbieders en Sportkracht12, met medewerking van Kenniscentrum Sport & Bewegen en het Mulier Instituut.

Bombilogos