Sport maakt je vrijer

Sport geeft je een vrij gevoel. Voor heel veel mensen is sport echt een uitlaatklep. Door bijvoorbeeld even een rondje te gaan hardlopen of fietsen kun je even lekker los gaan. Tijdens dat sporten kom je ook echt even los van alles. Als je dat eenmaal een keer hebt ervaren, zal je merken dat je juist door inspanning echt kunt ontspannen.

In ons drukke leven door studie, werk, gezin en een sociaal leven met vrienden is het soms lastig om los te komen van de dagelijkse beslommeringen. Als je veel stress ervaart of veel piekert, kan sport je daar heel erg bij helpen. Tijdens het sporten kun je alles waar je die dag mee zat of tegenaan liep even vergeten. Je focus is namelijk helemaal gericht op de bewegingen die je moet maken om vooruit te komen of om goed samen te spelen met je teamgenoot. Voor piekeren of gedachtes over je werk of studie is helemaal geen ruimte.

Sporten in de buitenlucht maakt dit misschien nog gemakkelijker, want dan kun je nog extra op je omgeving letten. Als je in een mooi natuurgebied wandelt, fietst of op een paard rijdt zal je aandacht snel verschuiven op de bossen, open weides en kabbelend water waar je langskomt. Als je terugkomt merk je dat je hoofd echt even leeg is gemaakt.

Het kan ook dat je zo vrij raakt door het sporten dat je een creatieve ingeving krijgt voor een probleem of vraagstuk. Loop je een keer vast en zoek je inspiratie? Ga dan even lekker sporten en wie weet vloeien de ideeën zo uit je hoofd.