Gezonde Generatie

Bekijk alle domeinpartners

De gezondste jeugd van de wereld

De Gezonde Generatie is een initiatief van twintig samenwerkende gezondheidsfondsen dat NOC*NSF omarmt en Nederlandse Loterij steunt. De ambitie is dat in 2040 de Nederlandse jeugd de gezondste ter wereld is. Samen werken we aan een gezonde basis, leefstijl en omgeving voor elk kind in Nederland zodat ze kunnen opgroeien tot een zelfstandige, gezonde en gelukkige volwassene.

Olympic Moves

Gezonde Generatie is partner van Olympic Moves, dat NOC*NSF samen met de sportbonden organiseert. In 2021 was de 19e editie alweer. Olympic Moves is uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Leerlingen krijgen de kans om nieuwe sporten te ervaren en interesses te ontdekken, wat tot meer sporten en bewegen leidt. Een goede zaak: In de jeugd wordt de basis gelegd voor het ontwikkelen van talenten en beweeg- en leefpatronen.

Mixen met ShuffleSports

ShuffleSports is twee verschillende sporten met elkaar combineren. Zo krijg je bijvoorbeeld obstacle-voetbal of trampoline-fitness. Het is voortgekomen uit onderzoek onder inactieve vmbo-leerlingen waaruit bleek zij afwisseling en samen sporten belangrijker vinden dan de allerbeste willen zijn. De pilot van NOC*NSF in samenwerking met Gezonde Generatie wordt geëvalueerd. Doel is om structureel sportaanbod te ontwikkelen waarmee we inactieve vmbo’ers aan de gang krijgen.

Nationale Sportweek

Gezonde Generatie en NOC*NSF willen met de Nationale Sportweek zo veel mogelijk jongeren inspireren om te sporten en bewegen. In 2021 was Coevorden een van de vijf host cities van de Nationale Sportweek. Bekijk de aftermovie. Je krijgt er zin van!

Sportieve activiteiten ontwikkelen

"De Gezonde Generatie en NOC*NSF gaan activiteiten ontwikkelen die ervoor zorgen dat jongeren meer gaan sporten en bewegen en gezonder gaan leven. Niet omdat het moet, maar omdat ze dat zelf willen. Ook gaan we een bijdrage leveren aan een gezonde omgeving, waarin jongeren worden verleid en geholpen om de gezonde keuzes te maken."

Gerard Dielessen, oud-algemeen directeur NOC*NSF

 

Supporter van de Gezonde Generatie

Samen gaan we voor de gezondste jeugd ter wereld. En dat begint vandaag. ‘Vandaag is een dag vol kansen … ‘ zegt Gregory Sedoc, voormalig hordeloper. Hij is supporter van de Gezonde Generatie. Jij toch ook? Bekijk de film.

Ook Domeinpartner worden? Kom praten over de mogelijkheden!