De kracht van zuivel

Als Official Supplier van Olympisch en Paralympisch TeamNL ondersteunt Campina topsporters op weg naar de Spelen (en andere grote toernooien ) met de natuurlijke kracht van zuivel.

In topsport is zuivel een belangrijk onderdeel van de dagelijkse voeding. Zuivel bevat proteïne, wat bijdraagt aan spierherstel. Snel en goed herstellen van geleverde inspanningen is voor topsporters van groot belang.

De ambassadeurs

Dafne Schippers, Epke Zonderland en Jetze Plat, zijn de sportieve ambassadeurs van Campina. Alle drie zijn ze fan van de zuivelfabrikant. De reden: goede voeding speelt een essentiële rol speelt in het verbeteren van sportprestaties.

Tijdens de Olympische en Paralympische Spelen is het dan extra fijn dat er een koelkast met bijvoorbeeld Campina-kwark klaarstaat. Bekijk de video van Jetze, drievoudig goudenmedaillewinnaar in Tokio, die sterk is met Campina.

Onzettend trots

"Al een aantal jaar zetten wij ons samen met NOC*NSF in om sportend Nederland te activeren en inspireren. Beweging en gezonde voeding zijn niet los van elkaar te zien; niet alleen voor topsporters, maar voor iedereen die zich krachtig en fit wil voelen. Wij zijn ontzettend trots dat we onze Olympische en Paralympische sporters mogen ondersteunen."

Bas Roelofs, algemeen directeur Friesland Campina Nederland

 

Campina stimuleert sport en bewegen op vele fronten. Meeuwis Millenaar zet zich, naast het runnen van zijn melkveehouderij, al jaren vrijwillig in voor korfbalclub ACKC uit Almkerk in Brabant. Een trotse Campina boer vertelt over zijn passie voor sport, het belang van samenzijn en de gezelligheid.

Nederland inspireren

"Campina en NOC*NSF maken zich allebei sterk voor een sportief en veerkrachtig Nederland. Gezonde voeding met zuivel als basis en voldoende sporten en bewegen dragen daar in belangrijke mate aan bij. Dat maakt ons partnership vanzelfsprekend. Bovendien kunnen we door de grote zichtbaarheid van Campina in de media en de aanwezigheid in het schap, samen veel Nederlanders bereiken en inspireren!"

Johan Rietveld, senior accountmanager NOC*NSF

Ook Domeinpartner worden? Kom praten over de mogelijkheden!