Topsport Parijs 2024 Paralympisch Partners

Fonds Gehandicaptensport maatschappelijk partner van paralympisch TeamNL Huis

14 augustus 2024
Fonds Gehandicaptensport maatschappelijk partner van paralympisch TeamNL Huis

Fonds Gehandicaptensport wordt de maatschappelijk partner van het paralympisch TeamNL Huis tijdens de Paralympische Spelen in Parijs. Met hun platform Uniek Sporten maakt Fonds Gehandicaptensport het sporters met een beperking makkelijk(er) om te gaan sporten.

Uniek Sporten

Sporten en bewegen moet de normaalste zaak van de wereld zijn. Ook als je een beperking hebt, en daarom is er Uniek Sporten; het sportplatform van Nederland waar alles te vinden is over sporten en bewegen met een beperking.

Voor 33 procent van de mensen met een beperking is dit nu (nog) niet het geval. Niet vanwege hun beperking, maar omdat ze geen toegang hebben tot betaalbare hulpmiddelen of toegankelijke sportaccommodaties.

Met het programma Uniek Sporten, waarin wordt samengewerkt met o.a. 336 gemeenten, NOC*NSF en VWS, wil Fonds Gehandicaptensport ervoor zorgen dat iedereen met een beperking de kans krijgt om te sporten.

Uniek Sporten Vandaag tijdens de Paralympische Spelen

Tijdens de Paralympische Spelen is Uniek Sporten prominent aanwezig in Parijs. Zo komt er vanaf 29 augustus t/m 8 september iedere dag een live radio-uitzending genaamd Uniek Sporten Vandaag vanuit het TeamNL Huis, die ook als podcast terug te luisteren is.

Uniek Sporten Vandaag is een productie van ALLsportsradio en Fonds Gehandicaptensport en wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Loterij. NOC*NSF ondersteunt het programma met studiogasten en een centrale plek in het TeamNL Huis.

Paralympisch Huis Parijs 2024 V.2. Afb 760 X 456

De uitzendingen staan geheel in het teken van de Paralympische Spelen. Elke dag worden er, van 17:00 tot 18:00 uur, door presentator Robert Denneman en Nike Boor (directeur Fonds Gehandicaptensport) speciale uitzendingen gemaakt. Met dagelijks studiogasten, interviews en reportages vanuit Parijs. Alle uitzendingen en interviews van Uniek Sporten Vandaag tijdens de Paralympische Spelen zijn na afloop terug te luisteren via www.allsportsradio.nl en alle bekende podcastkanalen.

Themabijeenkomst Onbeperkt Sporten 

Het TeamNL Huis staat in het teken van sport kijken, feest vieren en het eren en waarderen van sporters. Maar overdag vinden er ook verschillende maatschappelijke themabijeenkomsten plaats. Zo ook maandag 2 september, als de themabijeenkomst Onbeperkt Sporten op het programma staat, georganiseerd door Fonds Gehandicaptensport en Nederlandse Loterij. De presentatie is in handen van Eva Eikhout, ambassadeur van Fonds Gehandicaptensport.

Achter het verhaal van onze succesvolle topsporters gaat ook een ander verhaal schuil, namelijk dat niet iedereen met een beperking toegang heeft tot sport.
Marc van den Tweel

Tijdens deze dag, die volledig in het teken staat van de noodzaak om sportparticipatie van mensen met een beperking te verhogen, wordt ook een nieuw initiatief gepresenteerd: Uniek Sporten Thuis. Een initiatief van Fonds Gehandicaptensport om mensen met een beperking ook thuis aan het sporten en bewegen te krijgen.

Directeur Nike Boor vertelt waarom Fonds Gehandicaptensport maatschappelijk partner is geworden van het TeamNL Huis: “Er kan niet vaak genoeg aandacht besteed worden aan het belang om te gaan sporten en bewegen als je een beperking hebt. In die zin zijn de Paralympische Spelen en het TeamNL Huis belangrijke podia om deze boodschap uit te dragen. Wij gaan dit doen in de vorm van een dagelijkse talkshow en een themabijeenkomst die in het teken staat van Onbeperkt Sporten. Kom vooral langs zou ik zeggen!”

Marc van den Tweel, algemeen directeur NOC*NSF vult aan: “Op de Paralympische Spelen presenteert TeamNL zich met de allerbeste paralympische sporters van Nederland, die zich zonder uitzondering kunnen meten met de wereldtop. Achter het verhaal van onze succesvolle topsporters gaat ook een ander verhaal schuil, namelijk dat niet iedereen met een beperking toegang heeft tot sport. Wij trekken daarom graag met het Fonds Gehandicaptensport op om deze boodschap zo breed mogelijk te verkondigen.”

Deel dit artikel op social media: