Topsport Paralympisch Parijs 2024

Ticketverkoop voor allereerste Paralympisch TeamNL Huis van start

7 maart 2024
Ticketverkoop voor allereerste Paralympisch TeamNL Huis van start

Vanaf vandaag, om 12.00 uur, is het mogelijk om tickets te bestellen voor het Paralympisch TeamNL Huis. Het eerste stand-alone Paralympisch TeamNL Huis is een primeur voor Nederland. Waar er bij eerdere edities van de Paralympische Spelen een hotellobby of een zaal werd ingericht om de fans te ontvangen en medaillewinnaars te huldigen, komt er nu tijdens de Spelen van 28 augustus t/m 8 september een eigen Nederlands onderkomen met een volledig programma voor publiek, bedrijven en maatschappelijke organisaties.

Parc de La Villette

Het Paralympisch TeamNL Huis, dat mede mogelijk wordt gemaakt door de Nederlandse Loterij, opent op woensdag 28 augustus haar deuren in Cabaret Sauvage. Deze zogenaamde spiegeltent is net als het Olympisch Huis ook gelegen in het Parijse Parc de La Villette. Hier kunnen t/m 8 september maximaal 1000 bezoekers per dag worden ontvangen. Ook landen als Frankrijk, Brazilië, Mexico en Portugal openen paralympische huizen, al zijn deze niet allemaal opengesteld voor publiek.

De programmering in het TeamNL Huis is gericht op het eren en waarderen van de sporters in Oranje, entertainment en sportbeleving. Bezoekers kunnen de paralympische wedstrijden live volgen, huldigingen bijwonen en sporters ontmoeten. Daarnaast wordt het Huis een podium voor ontmoetingen op zakelijk en maatschappelijk gebied.

Kom naar Parijs

Het huis is dagelijks vanaf 17.00 uur geopend voor bezoekers. Overdag zijn er mogelijkheden voor bedrijven of andere organisaties om eigen bijeenkomsten te houden. In tegenstelling tot het Olympisch TeamNL Huis, is het voor bezoekers van het Paralympisch Huis mogelijk om een passe-partout aan te schaffen voor de volledige duur van de Paralympische Spelen. Sportfans die zich in januari hebben aangemeld via de pre-registratie kregen de afgelopen dagen als eerste de mogelijkheid om tickets te bemachtigen.

Slag je slag en kom naar Parijs!
Esther Vergeer

“Ik nodig alle Nederlandse sportliefhebbers van harte uit om naar Parijs te komen tijdens de Paralympische Spelen ”, zegt Chef de Mission Esther Vergeer. “Wat we met het Paralympisch TeamNL Huis gaan neerzetten is nog nooit eerder gedaan en wat mij betreft de start van een blijvende traditie. Ik kijk ernaar uit om zoveel mogelijk gasten te ontmoeten en ze te enthousiasmeren voor de prachtige paralympische topsport.”

Oranjefeest tijdens Paralympische Spelen

“In het TeamNL Huis tijdens de Paralympische Spelen heb je de kans om te genieten van de energie die loskomt tijdens de Spelen, inclusief een Oranjefeest voor onze sporters. Een ervaring om nooit te vergeten. De Zomerspelen keren op z’n vroegst weer in 2036 terug naar Europa, dus ik zou zeggen: sla je slag en kom naar Parijs!”

Deel dit artikel op social media: