Topsport Parijs 2024 Paralympisch

Eén miljoen tickets verkocht voor Paralympische Spelen

3 juli 2024
Eén miljoen tickets verkocht voor Paralympische Spelen

De symbolische mijlpaal van één miljoen verkochte tickets voor de Paralympische Spelen van Parijs is bereikt. Een kleine twee maanden voor de openingsceremonie op 28 augustus blijft de kaartverkoop in deze laatste fase flink toenemen. Ondanks de bereikte mijlpaal van één miljoen tickets zijn er op dit moment nog voldoende betaalbare kaartjes beschikbaar voor de meeste sporten.

Succesvolle campagne

Op 20 mei, precies 100 dagen voorafgaand aan de Paralympische Spelen, lanceerden de paralympische sporters van Team France een oproep aan het Franse publiek met de campagne "Ik mis niets, behalve jij". De campagne bracht de Paralympische Spelen en para-atleten onder de aandacht, en het publiek reageerde positief door in te gaan op de verschillende aanbiedingen en pakketten.

Betaalbare kaartjes voor prachtige venues

De verwachting is dat de kaartverkoop de komende weken blijft toenemen, er zijn nog steeds 550.000 kaartjes van € 25,- of minder te koop. Zo kun je vanaf € 15,- naar de para-atletiekevenementen in het Stade de France, rolstoeltennis op Roland-Garros, blindenvoetbal aan de voet van de Eiffeltoren of para-zwemmen in La Défense Arena. Finales zijn te bezoeken vanaf € 25,-, terwijl het bijwonen van de sluitingsceremonie mogelijk is vanaf € 45,-.

De vier meest populaire sporten van de Paralympische Spelen tot nu toe, gemeten aan kaartverkoop zijn: para-atletiek (Stade de France), rolstoelbasketbal (Bercy Arena), para-zwemmen (Paris La Défense Arena) en rolstoeltennis (Roland Garros).

Drie sporten zijn reeds uitverkocht: para-triatlon (Pont Alexandre III), para-paardensport (Château de Versailles) en para-schieten (Châteauroux).

Bekijk hier een overzicht van alle paralympische venues. Tickets voor de Paralympische Spelen kunnen worden gekocht op deze pagina.

Eerste paralympische TeamNL Huis

Voor (Nederlandse) sportliefhebbers is het bezoeken van de Paralympische Spelen van Parijs extra aantrekkelijk. Voor het eerst wordt er namelijk in Parijs een TeamNL Huis geopend, net als tijdens de Olympische Spelen.

Het paralympisch TeamNL Huis, dat mede mogelijk wordt gemaakt door de Nederlandse Loterij en Nexperia, opent op donderdag 29 augustus haar deuren in Cabaret Sauvage. Deze zogenaamde spiegeltent is net als het olympisch Huis gelegen in het Parijse Parc de La Villette.

De programmering in het TeamNL Huis is gericht op het eren en waarderen van de sporters in Oranje, entertainment en sportbeleving. Bezoekers kunnen de paralympische wedstrijden live volgen, huldigingen bijwonen en sporters ontmoeten. Daarnaast wordt het Huis een podium voor ontmoetingen op zakelijk en maatschappelijk gebied.

Alle informatie over het TeamNL Huis, inclusief de kaartverkoop, is te vinden op deze pagina.

Paralympisch Huis Parijs 2024 V.2. Afb 760 X 456

Deel dit artikel op social media: