Internationaal Onderzoek

Publicatie rapportage Topsportpodium Nederland

23 november 2022
Publicatie rapportage Topsportpodium Nederland

Sportbonden, gemeenten en organisatoren van topsportevenementen krijgen meer inzicht in het evenementenlandschap in Nederland. Met de komst van de halfjaarlijkse rapportage ‘Topsportpodium Nederland’ kunnen zij beter bepalen hoe zij hun evenement zo kunnen organiseren dat de maatschappelijke waarde nog groter wordt.

Topsportpodium Nederland is een initiatief van en samenwerking tussen het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) en NOC*NSF. In 2019 hebben deze organisaties de gezamenlijke ambitie uitgesproken dat Nederlandse topsporters en topsportevenementen mondiaal toonaangevend, toekomstbestendig en van maximale maatschappelijke waarde voor Nederland zijn.

Onder de vlag van het Coördinatie- en Informatiepunt Topsportevenementen (CIT) werken zij sindsdien aan de Nederlandse Topsportevenementen Strategie (NTS). Topsportpodium Nederland is daar een belangrijk product van. Met het inzicht dat de rapportage geeft, kunnen initiatiefnemers en organisatoren van topsportevenementen zorgen voor meer samenhang in hun evenementenkalender.

Verder kunnen ze de organisatie van aantrekkelijke en maatschappelijk verantwoorde evenementen bevorderen en het bedrijfsleven een beter podium geven om hun eigen maatschappelijke doelen onder de aandacht te brengen. Alles met als hoofddoel: maximale impact van onze topsportevenementen. Zodat inwoners van Nederland, maar ook daarbuiten nog meer kunnen genieten van de inspirerende en verbindende waarde van topsport.

Deel dit artikel op social media: