Sportdeelname Voel je thuis in de sport Veilige Sport Sportbonden

Dertien sportbonden aanwezig tijdens de Canal Parade 2022

8 augustus 2022
Dertien sportbonden aanwezig tijdens de Canal Parade 2022

Op zaterdag 6 augustus waren dertien sportbonden, samen met Sport Pride Foundation, de Nederlandse Loterij en NOC*NSF aanwezig tijdens de Canal Parade 2022. Deze vond, voor de 25ste keer, plaats op de Amsterdamse grachten. Met de deelname aan de Canal Parade 2022 ondersteunden de aanwezige partijen de boodschap My Gender, My Pride.

De sportsector zet zich in voor een sportcultuur die voor iedereen toegankelijk is en waarin iedereen zich welkom voelt. Hier valt nog veel winst te behalen, want nog altijd sport een groot deel van de Nederlanders niet.

Met de deelname aan de Canal Parade 2022 hoopten de aanwezige sportbonden aandacht te vragen voor de acceptatie en representatie van LHBTIQ+ in de sport. Deze doelstelling werd ondersteund aan de hand van de uitnodiging ‘Sport jij ook mee?’

Bekijk hier de aftermovie

Aanwezige sportbonden
De aanwezige bonden waren de KNZB, KNRB, Skateboard Federatie, NHV, KNVB, Atletiekunie, KNLTB, Nevobo, NTFU, KNHB, NBF, NOB, Sportvisserij Nederland.

Deel dit artikel op social media: