NOC*NSF Oekraïne

Minister Helder spreekt waardering uit voor signalen sportwereld rond Oekraïne

9 maart 2022

Minister Conny Helder voor Langdurige Zorg en Sport heeft haar waardering uitgesproken voor de signalen die de Nederlandse sport heeft afgegeven met betrekking tot de situatie in Oekraïne. Samen met 37 landen heeft Helder een verklaring ondertekend om de aanval van Rusland te veroordelen.

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft minister Helder: "De (inter)nationale sport is unaniem in het uitspreken van haar afschuw. Internationale organisaties zoals IOC, FIFA en UEFA lopen voorop in maatregelen met betrekking tot het weren van sporters en sportploegen die gelieerd zijn aan Rusland en Belarus".

"Ook sportkoepels als NOC*NSF en KNVB volgden snel met een stevig en duidelijk signaal. Ik wil hierbij mijn grote waardering uitspreken voor de voortvarendheid en unanimiteit van de Nederlandse sport hierin. Sport zou moeten verbinden, verbroederen en inspireren. Met deze gezamenlijke verklaring laten wij ook zien dat deze waarden lijnrecht staan tegenover de recente ontwikkelingen in Oekraïne."

Deel dit artikel op social media: