Atletencommissie Atletencommissie Oekraïne

Atletencommissie NOC*NSF steunt Oekraïne en Oekraïense sporters

1 maart 2022
Atletencommissie NOCNSF steunt Oekraine en Oekraiense sporters

Wij, als de Atletencommissie van NOC*NSF, kijken met afgrijzen naar de Russische inval in Oekraïne. Wij willen onze steun uitspreken aan heel Oekraïne en de Oekraïense sporters in het bijzonder.

Wij zijn van mening dat sport en politiek gescheiden zouden moeten zijn. Sporters zouden ongeacht hun nationaliteit of politieke voorkeur niet buitengesloten moeten worden. Maar de huidige situatie is groter dan sport en de gehele samenleving moet in actie komen om dit onrecht tegen te gaan. Daarom steunen wij de oproep van Global Athlete en de stappen die het IOC nu zet om (Wit-)Russische sporters te bannen van internationale sportevenementen en geen evenementen meer in deze landen te organiseren.

Ons medeleven gaat daarbij ook nadrukkelijk uit naar de (Wit-)Russische sporters en atletenvertegenwoordigers die zich openlijk uitspreken tegen deze oorlog en die nu de dupe worden van deze uitsluitingen.

Wij zorgen dat we op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen, bijvoorbeeld door het bijwonen van digitale sessie(s) waarin het IOC de atletenvertegenwoordigers wereldwijd bijpraat. Hiermee houden we in de gaten of dit nog gevolgen kan hebben voor Nederlandse sporters.

Deel dit artikel op social media: