Atletencommissie Atletencommissie

Digitale atletenbijeenkomst optimaal en veilig sportklimaat

8 december 2021
Digitale atletenbijeenkomst optimaal en veilig sportklimaat

Wat is een optimale en veilige topsportomgeving? Een onderwerp dat de afgelopen maanden steeds vaker ter sprake komt. Terwijl het binnen de topsport soms erg lastig is om te bepalen wat wel en niet past binnen een prestatieklimaat. Maar wat kan je doen als je als sporter twijfelt of jouw sportomgeving veilig is? En welke rol heb je als atletenvertegenwoordiger als er rondom dit thema zaken spelen?

Afgelopen week organiseerden wij daarom een digitale bijeenkomst met sporters en atletenvertegenwoordigers rondom dit thema. Dit deden we samen met het Centrum Veilige Sport Nederland en NLsporter. Een grote groep (oud)sporters vanuit veel verschillende sporten was aanwezig en belangrijke vragen over dit thema en hoe er mee om te gaan werden beantwoord.

Als atletencommissie zetten wij ons in om dit onderwerp binnen NOC*NSF en de Nederlandse sportbonden bespreekbaar te maken en hoog op de agenda te houden. Sport en topsport moet altijd veilig en integer zijn!

Heb jij vragen of twijfels rondom dit thema? Weet dan dat je altijd terecht kan bij de Atletencommissie, Centrum Veilige Sport Nederland en NLsporter.

(Foto: Orange Pictures)

Contact

Centrum Veilige Sport Nederland:
website: https://centrumveiligesport.nl
mail: centrumveiligesport@nocnsf.nl
telefoon: 0900-2025590

Atletencommissie:
website: https://www.nocnsf.nl/atletencommissie
mail: atletencommissie@nocnsf.nl

NLsporter:
website: https://www.nlsporter.nl
mail: info@nlsporter.nl
telefoon: +31 85 130 0920

Deel dit artikel op social media: