NOC*NSF Oekraïne Beijing 2022 Paralympisch

Russische en Belarussische sporters alsnog geweerd van Paralympische Spelen

3 maart 2022
Russische en Belarussische sporters alsnog geweerd van Paralympische Spelen

Na een speciaal bijeengeroepen vergadering heeft de Executive Board van het International Paralympic Committee (IPC) besloten de deelname van Rusland en Belarus aan de Paralympische Winterspelen van 2022 in Peking toch te weigeren. Dit betekent dat atleten uit deze landen niet mogen deelnemen aan de Spelen die op 4 maart 2022 beginnen.

Dit besluit is in lijn met de eerdere opstelling van NOC*NSF dat ook IPC zich aan zou moeten sluiten bij de krachtige beweging in de internationale sport om Rusland en Belarus te weren van internationale sportevenementen vanwege hun zeer gewelddadige militaire ingrijpen in Oekraïne.

Deel dit artikel op social media: