NOC*NSF Coronavirus en sport

Stapsgewijze versoepeling publiek en horeca sportaccommodaties

15 februari 2022
Stapsgewijze versoepeling publiek en horeca sportaccommodaties

"We moeten weer kunnen genieten van sport", zei minister Ernst Kuipers van VWS dinsdag tijdens de persconferentie over verdere versoepelingen van de coronamaatregelen in ons land. Hij kondigde aan dat hier stapsgewijs verdere ruimte voor komt. Tot 18 februari gelden voor de sport de huidige maatregelen en vanaf 18 en 25 februari komt er meer ruimte voor publiek en horeca op sportaccommodaties.

Per vrijdag aanstaande kan de horeca op sportaccommodaties open tot 01.00 uur en blijft het coronatoegangsbewijs (CTB) gelden waar het nu ook getoond moet worden. Binnen is een bezoekersnorm, placering, het dragen van mondkapjes en de 1,5 meter afstandsregel niet meer verplicht. Op plekken met meer dan 500 mensen binnen is een vaste zitplaats en het dragen van een mondkapje bij verplaatsing wel verplicht.

Op 25 februari gelden overal de normale openingstijden en vervalt ook de CTB-plicht op plaatsen waar minder dan 500 mensen bijeen zijn. Op plekken binnen waar meer dan 500 mensen bij elkaar komen en hier geen vaste zitplaats hebben, moet iedereen een negatieve testuitslag laten zien.

Kijk voor een overzicht van alle maatregelen voor de sport op de website van de Rijksoverheid.

Dossier coronavirus en sport

We passen ons coronadossier met onder andere het Protocol Verantwoord Sporten en de FAQ zo snel mogelijk aan de nieuwe maatregelen aan.

Deel dit artikel op social media: