NOC*NSF Coronavirus en sport

Sport verder op slot door strenge lockdown

18 december 2021
Sport verder op slot door strenge lockdown

De sport krijgt te maken met nog strengere maatregelen, nu het kabinet zaterdag bekend heeft gemaakt per zondag 19 december een harde lockdown in te voeren. Vanaf zondagochtend 05.00 uur gaan, op de zwemlessen A,B en C in zwembaden na, alle binnensportlocaties dicht en blijven buitensportlocaties tussen 05.00 en 17.00 uur onder voorwaarden geopend.

De horeca op sportaccommodaties is gesloten en competitiewedstrijden zijn alleen toegestaan in topsportcompetities, zonder publiek. Buiten in de openbare ruimte sporten is ook na 17.00 uur, onder voorwaarden, toegestaan. Check de per 19 december 2021 05.00 uur geldende maatregelen voor de sport op deze pagina van Rijksoverheid.

Algemeen directeur Marc van den Tweel van NOC*NSF ziet het als winst dat kinderen tot en met 17 jaar op buitensportlocaties mogen blijven trainen en onderlinge wedstrijden mogen spelen: "Het is zo belangrijk dat vooral kinderen blijven bewegen. Dat is in in alle opzichten goed voor hun gezondheid. Hoewel het zuur blijft dat de binnensport niet kan doorgaan. Dat tempert behoorlijk de blijdschap."

We hebben ons coronadossier met onder andere het Protocol Verantwoord Sporten en de FAQ aangepast aan de hand van de nieuwe maatregelen.

Deel dit artikel op social media: