NOC*NSF Coronavirus en sport Sportverenigingen Sportbonden

Sportbeoefening verder in de knel door avondsluiting

26 november 2021
Sportbeoefening verder in de knel door avondsluiting

"De sport dicht vanaf 17.00 uur betekent dat vele miljoenen inwoners van Nederland de grootste moeite zullen hebben om hun gezondheid en conditie op peil te houden. Dat is erg jammer want het persoonlijk opbouwen en in stand houden van een hoge weerstand is altijd al cruciaal, maar zeker tijdens deze gezondheidscrisis", reageert Marc van den Tweel, algemeen directeur van NOC*NSF op het besluit van het kabinet om vanaf komende zondag als onderdeel van de strijd tegen het coronavirus de sportaccommodaties dagelijks tussen 17.00 uur en 05.00 uur te sluiten.

Van den Tweel vervolgt: "Blijven sporten en blijven bewegen is cruciaal voor de gezondheid en weerbaarheid van onze samenleving. Dagelijks sporten miljoenen kinderen, jongeren en volwassenen juist vanaf 17 uur bij hun sportclub. Simpel gezegd omdat er overdag andere taken en verplichtingen zijn."

Het is jammer dat het kabinet geen gebruik heeft gemaakt van de met de sportsector eerder afgesproken routekaart, met voor iedereen logische stappen
Marc van den Tweel, algemeen directeur NOC*NSF

"De sport in Nederland zal zich natuurlijk ook nu weer aan de maatregelen aanpassen. Maar het is jammer dat het kabinet geen gebruik heeft gemaakt van de met de sportsector eerder afgesproken routekaart, met voor iedereen logische stappen. Over het wel de competitie openhouden en niet het daarvoor kunnen trainen bijvoorbeeld, zouden we graag tevoren gesproken hebben."

Aanpassen, opvolgen en daarna weer open

NOC*NSF en de sportbonden roepen iedereen op om zich aan de basisregels te houden en de nu en eerder al afgekondigde maatregelen zo goed mogelijk op te volgen. "Ik zie om me heen dat de sportsector zich alweer en opnieuw aan het aanpassen is", concludeert Van den Tweel.

"We gaan er vanuit dat we na deze avondsluiting van een paar weken met de sport weer volwaardig open kunnen. Zodat we daarna in onze rijke clubleven met 35.000 sportclubs miljoenen Nederlanders weer op een verantwoorde wijze veilig kunnen laten sporten."

FAQ en protocol Verantwoord Sporten

Het coronadossier op onze website met het protocol Verantwoord Sporten en de FAQ wordt zo spoedig mogelijk aangepast aan de nieuwe maatregelen, die per 28 november in zullen gaan.

Deel dit artikel op social media: