Bonden Sportbonden

Mantelovereenkomst met Ricoh Nederland

30 november 2020

Mede interessant vanuit financieel beheer!

NOC*NSF heeft namens de deelnemers aan Collectieve Inkoop een collectieve raamovereenkomst gesloten met Ricoh Nederland. Deze omvat alle dienstverleningen zoals daar onder andere zijn:

  • Huur van Multifunctional Printers, onderhoud en de afdrukken;
  • Digitalisatieprocessen (o.a. scanning en workflow optimalisatie);
  • Audiovisuele toepassingen (o.a. werkplekbeheer, inrichtingen en beheer van vergaderruimtes);
  • Kantoorlockers;
  • Outsourcing van drukwerk en hybride mail oplossingen.

We zijn vanuit een benchmark van leveranciers, analyses in gebruik van printers etc. in gesprek gekomen met Ricoh Nederland om te verkennen hoe zij kunnen bijdragen aan het collectief van sportbonden via een collectieve raamovereenkomst voor de deelnemers van Collectieve Inkoop en een uitrol naar alle andere sportbonden.

Na diverse gespreken en onderhandelingen over de dienstverlening, configuratie en prijs, hebben we met input van de diverse deelnemers (o.a. DeWeerelt via en met de Nederlandse Skivereniging, Nederlandse Basketball Bond (Kelvinbaan) en KNZB) en NOC*NSF (inclusief Papendal) zelf stappen gezet met Ricoh Nederland. Ze hebben een aanbieding gedaan vanuit een of meerdere diensten die na toetsing bij een aantal deelnemers, NOC*NSF en via benchmarkgegevens een goede aanbieding is gebleken.

Voorwaarden van de Mantelovereenkomst

De belangrijkste voorwaarde is dat er geen afnameverplichting is voor de deelnemers, maar gezien het aanbod, kunnen sportbonden die niet laten lopen. Misschien nu al of op het moment dat het contract met je huidige leverancier afloopt. Iedere bond zal zijn eigen opdrachtverstrekking doen naar Ricoh Nederland onder voorwaarden van de mantelovereenkomst.

Behalve geen afnameverplichting was het een wens om geen vaste hoeveel printjes per maand te moeten betalen. We hebben een vaste prijs voor zwart/wit en kleur printjes in kunnen regelen en er wordt alleen betaald voor de daadwerkelijk gemaakte printjes. In de huidige digitalisering van ieder zijn werk worden zéker kosten bespaard. De meterstanden worden digitaal doorgestuurd en zo ook het verbruik van de toners.

De dienstverlening

Standaard configuraties die volgens Ricoh negentig procent van de behoefte moeten dekken staan centraal. Iedere deelnemer kan kiezen uit standaard configuraties. Deze informatie kan bij interesse beschikbaar worden gesteld. Een aantal van de huidige deelnemers aan Collectieve Inkoop zijn reeds op de hoogte gebracht van de aangeboden configuraties.

Naast de standaard configuraties is er ruimte voor maatwerk en het invullen van individuele behoefte van de specifieke bonden. Ricoh Nederland wil graag meedenken met eventuele gewenste oplossingen. We gaan nu samen met Ricoh Nederland de verdere implementatie van de mantelovereenkomst uitvoeren en aanbieden aan alle leden van NOC*NSF. Zeker gezien alle maatregelen die op dit moment gelden rond het coronavirus.

Contact

Mocht je op dit moment aflopende contracten hebben, behoefte tot uitbreiding en/of maatwerk neem contact op met Frederik Van Hulle, Business Development Management Digital Innovation/Strategic & International Accounts, 0615425004, frederik.van.hulle@ricoh.nl of met kees.sijbesma@nocnsf.nl / 0653178657.

E-zine Collectieve Inkoop

Zie in de e-zine Collectieve Inkoop op bladzijde 12 en 13 een artikel over de samenwerking met Ricoh als leverancier van de sport.

Deel dit artikel op social media: