Atletencommissie Atletencommissie

In de spotlight: Robin Tabeling

23 november 2020
In de spotlight: Robin Tabeling

Actief badmintonspeler op het hoogste niveau. Maakte in Tokio zijn olympisch debuut in het gemengd dubbelspel. Robin won eerder al tweemaal EK-brons en een keer zilver. Hij won meerdere internationale toernooien en is succesvol in zowel het heren- als het gemengd dubbelspel.

Trots op:

Robin is nog niet zo lang lid van de AC, maar Robin kenmerkt zich nu al door het intensieve contact dat hij met andere topsporters zoekt. “Als je elkaar vaak spreekt, kom je er beter achter welke dingen er spelen. En sporters weten ons ook steeds beter te vinden.” Zo merkte hij ook dat veel sporters in de financiële knel raakten toen de coronacrisis toesloeg. “Sporters die voor hun inkomen afhankelijk zijn van start- en prijzengeld, of bij een club speelden die omviel: zij werden heel hard geraakt. Kun je de huur nog wel betalen? De boodschappen afrekenen? Met de AC heb ik me hard gemaakt voor een oplossing voor deze sporters, die in eerste instantie achter het net dreigden te vissen. Gelukkig kwam er snel een nette oplossing. Het was voor mij meteen een heel concreet voorbeeld van situaties waarin wij het verschil kunnen maken.”

Wat nog niemand van hem wist:

Een beetje competitief zijn bijna alle topsporters wel, maar bij Robin gaat de wil om te winnen ver. Hij maakt letterlijk óveral een spel van. Na het eten met huisgenoten komt er een spel kaarten op tafel. Wie verliest, moet afwassen. Hetzelfde geldt voor boodschappen doen, stofzuigen en andere huishoudelijke karweitjes. “Soms toepen we erom, soms spelen we Mario kart. Ik heb sinds kort een Nintendo Switch, dus voortaan kunnen we dat ook op trainingskamp en wedstrijden doen.” En als er geen klusjes gedaan hoeven? “Dan speel ik graag wat op de Playstation. Wel online, natuurlijk. Ik wil wel van iemand kunnen winnen!”

Mooiste sportmoment:

In oktober vorig jaar won Robin met zijn dubbelpartner de Dutch Open in Almere. Het was voor het eerst in de zestig jaar dat het toernooi gehouden wordt dat een Nederlands duo de finale won. Maar de kers op de taart was het publiek. “Mijn ouders waren erbij en mijn beide oma’s. Een van hen is achterin de negentig en zij was misschien wel het trotst van allemaal. Het was zó bijzonder om dat moment te kunnen delen!”

Deel dit artikel op social media: