Bonden Sportbonden

Update Versterken Sportbonden: Inmiddels 50 sportbonden betrokken

29 oktober 2020

Voor het Wetgevingsoverleg Sport op 30 november hebben de bonden samen met NOC*NSF voor VWS een voortgang geschreven over het programma Versterken Sportbonden. Mooi nieuws om te delen is dat er inmiddels meer dan vijftig sportbonden zijn betrokken bij dit programma.

Enkele inspirerende cijfers en voorbeelden vanuit de programma’s:

  • Nederland Sport ondersteunt inmiddels 25 sportbonden met vijf diensten. En er worden nog gesprekken gevoerd om nieuwe bonden diensten af te laten nemen. Tegelijkertijd worden het aantal diensten verder uitgebreid.

  • Aan het programma van Slagvaardig Organiseren Sportbonden doen inmiddels 22 sportbonden mee en zijn de eerste projecten afgerond en beschreven op de website van De Transitie in de Sport van NLSport.

  • Club Kader Coach werkt inmiddels met tien sportbonden, 123 gemeentes, veertien stakeholders, 139 opgeleide clubkadercoaches, 418 verenigingen, 2.350 trainer-coaches en 1.500 bestuurders. En de clubbestuurder waardeert clubkadercoaching met een 9,4 (0-meting was 7,6).

  • Via Sport Professional Netwerk zijn inmiddels 130 professionals en twaalf kennisorganisaties aangesloten bij de SPN en zijn er ruim 300 traject bij verenigingen gestart. Deze opdrachten komen veelal voort uit de uitvoering van het Sportakkoord.

  • Een vaardige generatie heeft een aantal samenhangende activiteiten ontwikkeld op gebied van kennis & onderzoek, sterke aanbieders, best in class, vaardig kader en bewustwording. Dit alles om een fundament te leggen voor het ontwikkelen van een vaardige generatie. Dit komt onder andere in uiting bij bijvoorbeeld: Nijntjes beweegdiploma, Funkey, Rinus en de Volleybal Speeltuin.

De gehele voortgang kan hier worden gedownload.

Tevens heeft er heeft een kleine wijziging plaatsgevonden in de ondersteuning van het programma vanuit NOC*NSF, dit is:

  1. Shared Services Sport(bonden) – Kim Boterenbrood
  2. Slagvaardig Organiseren Sport(bonden) – Jolina Broesder
  3. Equiperen Sportbonden – Roel Boekel met ondersteuning van accountmanagement

Daarnaast doet Roel Boekel ook het programmamanagement naar VWS en andere stakeholders. Mocht je vragen hebben b.v. over de voortgangsrapportage, Roel is bereikbaar via roel.boekel@nocnsf.nl of 06-53314657.

Deel dit artikel op social media: