Bonden Sportbonden

Is de barcommissie klaar voor het nieuwe seizoen? Gebruik de e-learning ‘Voor Elkaar | Sport’

17 september 2020
Is de barcommissie klaar voor het nieuwe seizoen? Gebruik de e-learning ‘Voor Elkaar | Sport’

Waaraan is iemand die onder invloed van alcohol is te herkennen? Wanneer is het tijd om te stoppen met schenken? En hoe zit het ook alweer precies met wederverstrekking? Nu op veel clubs de trainingen weer in volle gang zijn en de competities beginnen, is het een mooi moment om clubs weer eens te wijzen op de e-learning ‘Voor Elkaar | Sport’.

De gratis e-learning ‘Voor Elkaar | Sport’ is vanuit NOC*NSF in samenwerking met VWS en drie andere branches speciaal ontwikkeld voor barvrijwilligers/medewerkers van sportkantines. Met de juiste kennis kunnen zij goed beslagen ten ijs komen in verschillende situaties.

In drie online modules, afgesloten door een toets, leren ze welke regels er gelden voor verantwoorde alcoholverstrekking, hoe ze moeten reageren in lastige situaties en vooral hoe ze kunnen voorkomen dat er alcohol wordt geschonken aan minderjarigen of dronken personen.

Het is een snelle, toegankelijke en leuke manier om te leren wat verantwoorde alcoholverstrekking inhoudt. Voor mensen die een diploma ‘sociale hygiëne’ hebben behaald is de e-learning een waardevolle opfriscursus.

Het is verplicht om altijd minstens één persoon bij de bar aanwezig te hebben die het bijbehorende certificaat of het diploma Sociale Hygiëne heeft behaald. Wat NOC*NSF betreft is deze e-learning een ‘must’ voor iedereen die achter de bar staat in een sportkantine. Sinds de lancering begin dit jaar hebben 8.885 personen met de e-learning het certificaat behaald.  

De e-learning ‘Voor Elkaar | Sport’ maakt onderdeel uit van een pakket aan maatregelen ter bevordering van verantwoord alcoholgebruik in de sportkantines. Naast de e-learning start begin oktober ook de campagne NIX18 voor de sport. Clubs kunnen materialen als tapruiters, posters en stickers bestellen die hen helpen om verantwoord alcoholbeleid vorm te geven. Ook helpt NOC*NSF in samenwerking met Team:Fit verenigingen met het opstellen of opfrissen van hun eigen alcoholbeleid.

Deel dit artikel op social media: