Sport inspireert, sport verbindt en levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de samenleving en ieder individu. Kortom: ‘sport doet iets met je’. Dat is dan ook weer het thema van de NOC*NSF Nationale Sportweek dit jaar!Wij willen dat iedereen tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek kan genieten van sport en beweging. Help je ons mee door samen met de sport te promoten?  

Schrijf je in en blijf op de hoogte!

Als sportbond aansluiten bij de NOC*NSF Sportweek? Schrijf je in, dan doet jouw bond officieel mee met de sportweek houden wij je op de hoogte van alle ontwikkelingen en activiteiten. Na inschrijving krijg je als eerste toegang tot de toolkit, inspirerende voorbeelden en bruikbare content die jij kan verspreiden onder aangesloten sportclubs voor extra activatie.  

Stimuleer deelname onder sportclubs

Een vitaal Nederland bereik je niet alleen: hoe groter het draagvlak onder sportclubs binnen jouw bond, hoe meer sporters we samen bereiken in de NOC*NSF Nationale Sportweek. Activeer dus ook hen om de sport in het zonnetje te zetten!   

  • Informeer sportclubs via jouw kanalen over de NOC*NSF Nationale Sportweek en daag hen uit meer Nederlanders aan het bewegen te krijgen. 
  • Wanneer je je inschrijft krijg je toegang tot de communicatie toolkit. In deze toolkitvind je diverse templates die je, indien gewenst, kan personaliseren om jouw sport te promoten tijdens de sportweek. 
  • Inspireer sportclubs activiteiten te organiseren op basis van de geldende richtlijnen en wees creatief! Er zijn tal mooie buitenlocaties in de omgeving, of mogelijkheden om te sporten op anderhalve meter afstand.  

Promoot via social media

Deel mooie sportmomenten van jullie verenigingen, zoals opleidingsdagen, opendagen en andere verhalen en of activiteiten. Roep clubs op om hun eigen #sportdoetietsmetje momenten te delen. Zo bereik je niet alleen nog meer mensen, maar maak je ook onderdeel uit van de landelijke campagne en inspireer je iedereen om jouw sport uit te proberen!  Vergeet niet @nocnsf erin te taggen en gebruik de volgende hashtags:  

#NSW2020  
#BeActive  
#sportdoetietsmetje  

Activeren en inspireren

Hoe meer clubs meedoen aan de NOC*NSF Nationale Sportweek, hoe meer mensen kunnen sporten! Uiteraard brengen wij zoveel mogelijk clubs op de hoogte van de NOC*NSF Nationale Sportweek, maar het is ook mooi als ze vanuit jullie een bericht krijgen. Neem het mee in de nieuwsbrief, zet het op jullie agenda en website. Laat alle clubs (aangesloten bij jouw bond)  weten dat eind week 38 en week 39 volledig in het teken van sport(club) staat!     

Zet de sportclub in het zonnetje

Inventariseer of jullie clubs leuke ideeën hebben voor sportactiviteiten. De NOC*NSF Nationale Sportweek is natuurlijk hét moment om jullie clubs in de schijnwerpers te zetten. Kies er een aantal uit, bijvoorbeeld de clubs in de host cities van dit jaar of clubs die zich bezighouden met aangepast sporten. Fonds Gehandicaptensportis immers vriend van de NOC*NSF Nationale Sportweek. Kijk of ze iets organiseren en vraag waar je ze kunt ondersteunen.