Voor Friends & Family Paralympische Spelen

Bij TeamNL maken we van onze dromen doelen. We willen goud winnen en het Wilhelmus horen. Daar werken we stap voor stap naartoe, al is de weg lang en onvoorspelbaar. Soms heb je wind mee en gaat alles vanzelf. Soms zit het tegen. Een voordeel: je bent nooit alleen: TeamNL zijn we samen. Sporters, coaches en staf. Wij zijn er voor elkaar. Door dik en dun. We inspireren elkaar en halen het beste in elkaar naar boven. Tot aan de streep. En verder. Daarbij weten we ons gesteund door onze grootste supporters: onze familie en vrienden. Zij hebben ons vanaf de start van onze carrières, en vaak al sinds ver daarvoor, onvoorwaardelijk gesteund. Soms financieel, altijd emotioneel. Ook voor hen vormt Paris 2024 een nieuw hoogtepunt.

Op deze pagina zetten we de belangrijkste informatie voor jou, als Friends & Family van een sporter die (mogelijk) deelneemt aan de Spelen van Parijs, op een rij. We updaten deze pagina wanneer nieuwe informatie beschikbaar is. Kan je hier (nog) niet de informatie vinden die je zoekt? Mogelijk kan de sportbond antwoord geven op jouw vraag.

Deze pagina is voor het laatst geüpdatet op woensdag 3 april 2024.

De Paralympische Spelen van Parijs

Van de ongeveer 4.400 sporters die van 28 augustus tot en met 8 september 2024 deelnemen aan de Paralympische Spelen, zijn er zo’n 90 die TeamNL vertegenwoordigen. Een groot deel van deze groep komt in actie in en direct rond Parijs. Sportschietwedstrijden vinden plaats in het Chateauroux Shooting Centre, ten zuiden van Parijs.

Wedstrijdkaarten

Athlete Friends & Family-programma
Het organisatiecomité Paris 2024 faciliteert een ticketingprogramma voor Friends & Family van deelnemers aan de Paralympische Spelen: het Athlete Friends & Family-programma. Per sessie waaraan de sporter deelneemt zijn twee wedstrijdkaarten gereserveerd die tegen kostprijs afgenomen kunnen worden. Deze twee kaarten zijn gegarandeerd, dus ook bij late plaatsing voor de Spelen. De categorie van de gereserveerde tickets kan per sessie verschillen.

Er zijn een paar uitzonderingen binnen het Athlete Friends & Family-programma:

  • Het programma geldt helaas niet voor reservesporters.
  • Bij paratriatlon is één wedstrijdkaart per sessie gereserveerd in plaats van twee. Dit in verband met de capaciteit op de tribunes.
  • Bij parawegwielrennen en parasportschieten zijn géén wedstrijdkaarten beschikbaar binnen het Athlete Friends & Family-programma.
  • Voor de openings- en sluitingsceremonies zijn géén Friends & Family-kaarten beschikbaar.
  • Er is géén Friends & Family-programma voor begeleiders.

Tickets van het Athlete Friends & Family-programma kunnen pas worden aangevraagd wanneer alle namen van TeamNL bekend zijn. Dit is in de eerste helft van augustus, kort voordat de Spelen beginnen. Hoe het aanvraagproces verloopt is op dit moment nog niet bekend.

Reguliere kaartverkoop
De officiële reguliere kaartverkoop voor de Paralympische Spelen verloopt direct via tickets.paris2024.org, de officiële website van het organisatiecomité. Sportliefhebbers wereldwijd kunnen hun kaarten via dit platform aanschaffen. Er geldt vrije verkoop: beschikbare kaarten zijn zonder voorinschrijving te bestellen. Het organisatiecomité biedt familiekorting aan en verkoopt ook discovery passes, waarmee je een combinatie van wedstrijden bezoekt.

Daarnaast kan je kiezen voor hospitality- en travelpakketten van het organisatiecomité, waar wedstrijdkaarten gecombineerd zijn met extra producten, diensten en/of verblijf.

Benieuwd naar het wedstrijdschema van TeamNL? Je vindt het op teamnl.org.

TeamNL Huis

Tijdens de Paralympische Spelen is het TeamNL Huis dé plek waar oranjefans en onze sporters in Oranje samenkomen. Bezoekers kunnen er live wedstrijden volgen waaraan TeamNL-ers meedoen. Natuurlijk vinden er ’s avonds ook de traditionele feestelijke huldigingen plaats.

Voor Friends & Family biedt het huis extra’s. Zo is er een ontmoetingsruimte waar je samen met de sporter tot rust kan komen en zorgen we voor exclusieve toegang wanneer jouw sporter gehuldigd wordt voor medaillewinst.

Het TeamNL Huis is tijdens de Paralympische Spelen in Cabaret Sauvage Paris - La Villette. Deze accommodatie is in Parc de la Villette, het grootste park binnen de Parijse rondweg, de Boulevard Péripherique.

Op teamnlhuis.com vind je alle reguliere informatie over het TeamNL Huis.

Fantickets TeamNL Huis voor Friends & Family
NOC*NSF stelt voor Friends & Family van sporters gratis fantickets beschikbaar voor het TeamNL Huis tijdens de Paralympische Spelen. Daarvoor geldt:

  • Per wedstrijddag dat de sporter in actie komt worden vier fantickets toegekend. Deze kunnen op dagen naar keuze worden ingezet.
  • Fantickets voor Friends & Family zijn gegarandeerd beschikbaar, ook bij late kwalificatie.
  • De periode waarin fantickets voor Friends & Family kunnen worden aangevraagd wordt op een later moment bekendgemaakt. Hierover volgt informatie per mail naar de Friends & Family-contactpersoon.
  • De aanvrager moet de fantickets voor Friends & Family minimaal 24 uur voor het bezoek aan het TeamNL Huis op naam zetten.

Bij een medaillehuldiging van jouw sporter wordt een specifiek aantal extra tickets beschikbaar gesteld voor directe Friends & Family.

Aanvullende tickets TeamNL Huis
Wil je extra kaarten voor het TeamNL Huis kopen? De reguliere verkoop voor het TeamNL Huis verloopt via teamnlhuis.com. Bij deze verkoop geldt op=op. Kaarten kosten € 10,00 per stuk, exclusief € 2,50 servicekosten.

Heb je vragen over kaarten voor het TeamNL Huis? Mail naar teamnlhuis@papendal.nl.

Reis en verblijf

De reis naar Parijs en het verblijf in of rond de stad en/of andere speelsteden is op eigen initiatief. TeamNL adviseert om zo duurzaam mogelijk naar Parijs te reizen. De trein is daarvoor de beste optie. Boek jouw reis via eurostar.com.

Verblijf kan je boeken via bekende platformen zoals Airbnb, dat partner is van het IOC. Ook zijn er campings aan de rand van Parijs. Houd er rekening mee dat de prijzen van accommodaties hoog zijn rond de Paralympische Spelen.

Sporters en het grootste deel van de begeleiders verblijven tijdens de Paralympische Spelen in het paralympisch dorp. Alleen sporters, begeleiders en andere officials met een toegewezen accreditatie kunnen het paralympisch dorp in. Friends & Family hebben er geen toegang toe.

Kleding

Sporters en begeleiders krijgen een TeamNL-kledingpakket van FILA en DENHAM. Wil jij tijdens de Spelen net zo stijlvol gekleed zijn als zij? Items die onze sporters in Oranje dragen zijn vanaf het voorjaar van 2024 te koop via teamnl.shop, de officiële webshop van TeamNL.

Belangrijke data

Data onder voorbehoud

Teampresentatie TeamNL

donderdag 4 juli

Papendal

Openingsceremonie Paralympische Spelen

woensdag 28 augustus

Champs-Elysées en Place de la Concorde (Parijs)

Opening TeamNL Huis Parijs

Datum wordt nog bepaald.

Zenith Paris - La Villette (Parijs)

Bijeenkomst Friends & Family

maandag 2 september

 

Welkom Thuis TeamNL

maandag 9 september

 

Meer informatie over de teampresentatie op Papendal en de bijeenkomsten voor Friends & Family tijdens de Spelen volgt.

Contactpersoon Friends & Family

Tijdens de registratie voor de Spelen geeft elke sporter één contactpersoon door die wij kunnen benaderen voor alle Friends & Family-zaken. De registratie start in maart 2024. Stem voor die tijd met de sporter af wie deze Friends & Family-contactpersoon wordt.

Calamiteiteninformatie

Zoals gebruikelijk bij elke uitzending van TeamNL worden er voorbereidingen getroffen voor wanneer zich calamiteiten voordoen. In aanloop naar de Spelen wordt calamiteiteninformatie gestuurd naar een hiervoor door de sporter/begeleider opgegeven contactpersoon.