Voor Friends & Family Paralympische Spelen

Bij TeamNL maken we van onze dromen doelen. We willen goud winnen en het Wilhelmus horen. Daar werken we stap voor stap naartoe, al is de weg lang en onvoorspelbaar. Soms heb je wind mee en gaat alles vanzelf. Soms zit het tegen. Een voordeel: je bent nooit alleen: TeamNL zijn we samen. Sporters, coaches en staf. Wij zijn er voor elkaar. Door dik en dun. We inspireren elkaar en halen het beste in elkaar naar boven. Tot aan de streep. En verder. Daarbij weten we ons gesteund door onze grootste supporters: onze familie en vrienden. Zij hebben ons vanaf de start van onze carrières, en vaak al sinds ver daarvoor, onvoorwaardelijk gesteund. Soms financieel, altijd emotioneel. Ook voor hen vormt Paris 2024 een nieuw hoogtepunt.

Op deze pagina zetten we de belangrijkste informatie voor jou, als Friends & Family van een sporter die (mogelijk) deelneemt aan de Spelen van Parijs, op een rij. We updaten deze pagina wanneer nieuwe informatie beschikbaar is. Kan je hier (nog) niet de informatie vinden die je zoekt? Mogelijk kan de sportbond antwoord geven op jouw vraag.

Deze pagina is voor het laatst geüpdatet op dinsdag 18 juni 2024.

De Paralympische Spelen van Parijs

Van de ongeveer 4.400 sporters die van 28 augustus tot en met 8 september 2024 deelnemen aan de Paralympische Spelen, zijn er zo’n 90 die TeamNL vertegenwoordigen. Een groot deel van deze groep komt in actie in en direct rond Parijs. Sportschietwedstrijden vinden plaats in het Chateauroux Shooting Centre, ten zuiden van Parijs.

Wedstrijdkaarten

Kaarten via de reguliere kaartverkoop
Voor alle sporten geldt dat Friends & Family van sporters kaarten kunnen aanschaffen via de reguliere kaartverkoop. Deze verloopt via de officiële kaartverkoopwebsite van het organisatiecomité: tickets.paris2024.org. Op die site is nu ook een officieel doorverkoopplatform beschikbaar.

Aanvullend Athlete Friends & Family-programma voor zes sporten
Naast de reguliere kaartverkoop komt voor de volgende sporten een ticketingprogramma speciaal voor Friends & Family beschikbaar: parabaanwielrennen, paradressuur, parajudo, paratriatlon, para-sportschieten en rolstoelschermen.

Friends & Family kunnen met hun Paris 2024-ticketingaccount en een unieke code tegen betaling tickets bestellen. Het gaat om twee kaarten per sessie waaraan de sporter deelneemt, met uitzondering van paratriatlon en para-sportschieten waarvoor een maximum van één ticket per sessie geldt.

Er zijn een paar uitzonderingen binnen dit Athlete Friends & Family-programma:

 • Het programma geldt helaas niet voor reservesporters.
 • Voor de openings- en sluitingsceremonies zijn géén Friends & Family-kaarten beschikbaar.
 • Er is géén Friends & Family-programma voor begeleiders.

Tickets van het Athlete Friends & Family-programma kunnen pas worden aangevraagd wanneer alle namen van TeamNL bekend zijn. Dit is in de tweede helft van augustus, kort voordat de Spelen beginnen. Meer informatie hierover volgt.

In een eerder stadium heeft het organisatiecomité een andere opzet van het Athlete Friends & Family-programma gecommuniceerd waarbij het programma voor alle sporten zou gelden. Uit nieuwe informatie is een andere (bovengenoemde) opzet naar voren gekomen. Afhankelijk van de kaartverkoop kan de lijst met sporten van de huidige opzet nog gewijzigd worden door het organisatiecomité.

TeamNL Huis

Tijdens de Paralympische Spelen is het TeamNL Huis dé plek waar oranjefans en onze sporters in Oranje samenkomen. Bezoekers kunnen er live wedstrijden volgen waaraan TeamNL-ers meedoen. Natuurlijk vinden er ’s avonds ook de traditionele feestelijke huldigingen plaats.

Voor Friends & Family biedt het huis extra’s. Zo is er een ontmoetingsruimte waar je samen met de sporter tot rust kan komen en zorgen we voor exclusieve toegang wanneer jouw sporter gehuldigd wordt voor medaillewinst.

Het TeamNL Huis is tijdens de Paralympische Spelen in Cabaret Sauvage Paris - La Villette. Deze accommodatie is in Parc de la Villette, het grootste park binnen de Parijse rondweg, de Boulevard Péripherique.

Op teamnlhuis.com vind je alle reguliere informatie over het TeamNL Huis.

Fantickets TeamNL Huis voor Friends & Family
NOC*NSF stelt voor Friends & Family van sporters (waaronder geaccrediteerde reserves) gratis fantickets beschikbaar voor het TeamNL Huis tijdens de Paralympische Spelen. Daarvoor geldt:

 • Per wedstrijddag dat de sporter in actie komt worden vier fantickets toegekend. Deze kunnen op dagen naar keuze worden ingezet.
 • Fantickets voor Friends & Family zijn gegarandeerd beschikbaar, ook bij late kwalificatie.
 • De periode waarin fantickets voor Friends & Family kunnen worden aangevraagd wordt op een later moment bekendgemaakt. Hierover volgt informatie per mail naar de Friends & Family-contactpersoon.
 • De aanvrager moet de fantickets voor Friends & Family minimaal 24 uur voor het bezoek aan het TeamNL Huis op naam zetten.

Bij een medaillehuldiging van jouw sporter wordt een specifiek aantal extra tickets beschikbaar gesteld voor directe Friends & Family.

Aanvullende tickets TeamNL Huis
Wil je extra kaarten voor het TeamNL Huis kopen? De reguliere verkoop voor het TeamNL Huis verloopt via teamnlhuis.com. Bij deze verkoop geldt op=op. Kaarten kosten € 10,00 per stuk, exclusief € 2,50 servicekosten.

Heb je vragen over kaarten voor het TeamNL Huis? Mail naar teamnlhuis@papendal.nl.

Reis en verblijf

De reis naar Parijs en het verblijf in of rond de stad en/of andere speelsteden is op eigen initiatief. TeamNL adviseert om zo duurzaam mogelijk naar Parijs te reizen. De trein is daarvoor de beste optie. Boek jouw reis via eurostar.com.

Verblijf kan je boeken via bekende platformen zoals IOC-partner Airbnb dat op deze pagina van hun website het aanbod tijdens de Spelen toont. Verder zijn er bijvoorbeeld campings aan de rand van Parijs. Houd er rekening mee dat de prijzen van accommodaties hoog zijn rond de Paralympische Spelen.

Sporters en het grootste deel van de begeleiders verblijven tijdens de Paralympische Spelen in het paralympisch dorp. Alleen sporters, begeleiders en andere officials met een toegewezen accreditatie kunnen het paralympisch dorp in. Friends & Family hebben er geen toegang toe.

Kleding

Sporters en begeleiders krijgen een TeamNL-kledingpakket van FILA en DENHAM. Wil jij tijdens de Spelen net zo stijlvol gekleed zijn als zij? Items die onze sporters in Oranje dragen zijn te koop via teamnl.shop, de officiële webshop van TeamNL.

Belangrijke data

Data onder voorbehoud

donderdag 4 juli
TeamNL Teampresentatie Paris 2024

 • Locatie: Papendal
 • Elke sporter wordt persoonlijk uitgenodigd en kan daarbij één introducé aanmelden.

woensdag 28 augustus
Openingsceremonie Paralympische Spelen

 • Locatie: Champs-Elysées en Place de la Concorde, Parijs

datum wordt nog bepaald
Opening TeamNL Huis

 • Locatie: Le Zénith Paris - La Villette, Parijs

maandag 2 september
Friends & Family-bijeenkomst op de Residentie van de Nederlandse Ambassadeur in Parijs

 • Locatie: Residentie van de Nederlandse Ambassadeur in Parijs
 • Friends & Family-contactpersonen ontvangen begin augustus per mail de uitnodiging voor deze bijeenkomst.

Maandag 9 september
Welkom Thuis TeamNL

 • Locatie: Den Haag
 • Friends & Family-contactpersonen ontvangen medio augustus per mail de uitnodiging voor deze publiekshuldiging.

Contactpersoon Friends & Family

Tijdens de registratie voor de Spelen geeft elke sporter één contactpersoon door die wij kunnen benaderen voor alle Friends & Family-zaken. De registratie start in maart 2024. Stem voor die tijd met de sporter af wie deze Friends & Family-contactpersoon wordt.

Veiligheid

Frankrijk is een prachtig en veilig land waar jaarlijks miljoenen Nederlanders – niet zonder reden – hun vakantie vieren. Tegelijkertijd weten we dat grote evenementen zoals de Spelen een verhoogd risicoprofiel hebben. Daarom zijn we vanuit NOC*NSF ook goed voorbereid op minder aangename situaties. We werken nauw samen met de Nederlandse veiligheidsdiensten en ook de Franse autoriteiten, die goed zijn georganiseerd. Ze hebben veel ervaring met grote evenementen met een verhoogd risico. Zo doen we er alles aan om ook voor TeamNL de Spelen zo veilig mogelijk te laten verlopen.

In aanloop naar de Spelen ontvangt de door de sporter/begeleider opgegeven contactpersoon een e-mail met daarin (contact)informatie voor het geval zich toch een calamiteit voordoet. Ook delen we daarin het nummer van de NOC*NSF-veiligheidscoördinator die ter plaatse is.

Tip: Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt actuele reisadviezen voor landen en gebieden, zo ook voor Frankrijk. Op de website van NederlandWereldwijd vind je het actuele reisadvies voor Frankrijk. In de Reisapp van NederlandWereldwijd en Douane heb je deze betrouwbare reisinformatie altijd bij de hand en ontvang je bericht wanneer het reisadvies verandert.