Ontdek de essentie van data en datagedreven werken in de sport. Verwerf de vaardigheden die je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan. Meld je hieronder aan voor de basisopleiding datagedreven werken in september of november en leer in drie weken hoe je de balans aanbrengt tussen beslissingen op basis van data en beslissingen op basis van intuïtie en ervaring. Wat je leert, kun je direct toepassen in je werk met clubs, gemeenten, sponsoren, (top)sporters, vrijwilligers en fans.

Geplande startmomenten

We bieden de basisopleiding meerdere keren per jaar aan. Schrijf je hieronder in voor het blok dat jou het beste uitkomt. Staat jouw dag er niet tussen of heb je vragen over de opleiding? Mail dan naar projectleider Datagedreven Werken, Max Kloosterman, via max.kloosterman@nocnsf.nl. 

Inschrijven

  • Ronde mei. Webinars op donderdag 16, 23 en 30 mei van 13:00 tot 15:00 
    • 26 bondsmedewerkers namen deel aan deze ronde. 
  • Ronde september. Webinars op dinsdag 10, 17 en 24 september van 13:00 tot 15:00
  • Ronde november. Webinars op woensdag 6, 13 en 20 november van 13:00 tot 15:00

Opleidingsprogramma datagedreven werken

De online opleiding duurt drie weken. Elke week volg je een interactief webinar van twee uur en daarnaast een e-learning in je eigen tijd. Inhoudelijk komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Week 1: begrip en bewustzijn van data en datagedreven werken. Wat is het, wat kun je ermee, waarom wil je het gebruiken, en waar kun je beginnen?
  • Week 2: het stellen van vragen en formuleren van informatiebehoeften. Je leert hoe een goede vraag impact heeft, hoe je een vraag verkent en uitwerkt, en hoe je vragen formuleert die je met data kunt beantwoorden.
  • Week 3: interpreteren en toepassen van inzichten en onderzoek. Je vindt antwoorden op je vragen in dashboards, rapportages en onderzoeken, en je leert data en inzichten kritisch te interpreteren en te vertalen naar acties.

Voor bondsmedewerkers

Deze opleiding geeft bondsmedewerkers in drie weken kennis en vaardigheden over de inzet van data in dagelijkse werkzaamheden en beleidsontwikkeling. Je hebt geen ervaring nodig met datagedreven werken; nieuwsgierigheid en de wil om te leren zijn voldoende. Na de basisopleiding beschik je over de kennis en vaardigheden om met meer vertrouwen datagedreven te werken, zowel voor jezelf als voor je organisatie. De opleiding is gratis voor bondsmedewerkers.

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem contact op met projectleider Datagedreven Werken, Max Kloosterman via max.kloosterman@nocnsf.nl.

Andere vormen van ondersteuning op het gebied van data

De basisopleiding datagedreven werken is onderdeel van het programma Datagedreven Werken. Dit programma maakt bonden sterker in het werken met data door diverse ondersteuningsmogelijkheden aan te bieden. Wil je meer weten over de mogelijke diensten voor sportbonden? Bekijk dan de pagina van het programma Datagedreven Werken