NOC*NSF Politiek

NOC*NSF opent 'Haagse Hub' in Malietoren

20 juni 2024
NOC*NSF opent Haagse Hub in Malietoren

Om het contact met zowel politici als branche- en belangorganisaties te optimaliseren, heeft NOC*NSF met ingang van deze week een uitvalsbasis in Den Haag. In de Malietoren is een werkruimte gecreëerd en kunnen vergaderingen plaatsvinden. “Om de maatschappelijke en economische waarde van sport nadrukkelijker te agenderen, is het goed om ook letterlijk acte de présence te geven in Den Haag”, aldus Marc van den Tweel, algemeen directeur NOC*NSF.

Den Haag is al in vele opzichten lobby- en werkterrein voor NOC*NSF. De thema’s variëren van verduurzaming van sportaccommodaties tot inrichting van de directe leefomgeving met ruimte voor sport en bewegen. De bedoeling is om het netwerk verder te verbreden naar onder andere ondernemersorganisaties. Een plaats in de Malietoren, tevens thuisbasis van VNO-NCW en MKB Nederland, ligt daarom voor de hand.

Marc van den Tweel: “De sport stelt zich ondernemend op. Ook hebben steeds meer bij ons aangesloten sportbonden ondernemers als lid. De sport vertegenwoordigt bovendien ook een aanzienlijk economisch belang; kijk bijvoorbeeld naar de zakelijke dynamiek in deze sportzomer. Daarnaast is de top 10 positie van TeamNL in veel landen ook een uithangbord voor de ‘BV Nederland’. Dat is van betekenis voor onze exportpositie.”

Kansen voor Nederlands bedrijfsleven bij Spelen Los Angeles

Parallel aan de aanloop naar de Olympische en Paralympische Spelen naar Parijs, is NOC*NSF al druk bezig met de voorbereiding van de Spelen in Los Angeles in 2028. Van den Tweel: “In de aanloop daar naar toe willen we de kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven in beeld krijgen en helpen verzilveren, voor en tijdens de Spelen. Dat doen we graag met onze partners, zoals bijvoorbeeld de Nederlandse coalitie van waterstofbedrijven, Missie H2, waarmee we ook in Parijs al het duurzame karakter van deze Spelen onderstrepen met een expositie over de waterstofeconomie. Ook oriënteren we ons op samenwerking met het Nederlands bedrijfsleven in een Nederlands paviljoen.”

Deel dit artikel op social media: