NOC*NSF Paralympisch Parijs 2024

Nexperia nieuwe partner paralympische TeamNL Huis

19 juni 2024
Nexperia nieuwe partner paralympische TeamNL Huis

De Nijmeegse chipfabrikant Nexperia wordt partner in het paralympische TeamNL Huis tijdens de Spelen deze zomer in Parijs. Het bedrijf kiest bewust voor steun aan de paralympische sport en wil actief bijdragen aan inclusiviteit in brede zin, ook als werkgever.

De tech-producten van Nexperia zitten in zo ongeveer alle consumentenapparaten die we dagelijks in onze handen hebben. Ook de techniek in de sport – van trainingstoestellen tot meetinstrumenten – bevat de chips van het bedrijf. Wereldwijd telt het bedrijf zo’n 14.000 medewerkers; op het Nederlandse hoofdkantoor zijn dat er ruim 400.

Nexperia tijdens de Paralympische Spelen 

Nexperia zal tijdens de Paralympische Spelen onder andere zichtbaar zijn in het TeamNL Huis en in uitingen daaromheen.

Jean Pierre Kempeneers, Chief Corporate Affairs van Nexperia, zegt: “Wij zijn een internationaal bedrijf met een trots Nederlands hart. De waarden van TeamNL en de paralympiërs in het bijzonder komen sterk overeen met de waarden van TeamNexperia, zoals passie, professionaliteit en performance. Dat er nu tijdens de Paralympische Spelen voor het eerst een volwaardig TeamNL Huis is, willen wij van harte ondersteunen.”

Marc van den Tweel, algemeen directeur NOC*NSF, voegt hieraan toe: “Het is geweldig dat een bedrijf als Nexperia, bekend in Nederland en met zo’n wereldwijde betekenis, zich verbindt aan het paralympische TeamNL Huis. Dit huis en het programma dat we hierin aanbieden, verbinden de paralympische sport met de samenleving op thema’s als het tekort op de arbeidsmarkt en innovatie. Wij heten Nexperia dus een warm welkom als supporter van de sport.”

Nexperia NOCNSF Teamnl Huis

V.l.n.r. Kimberly Alkemade (paralympisch atleet), Marc van den Tweel (NOC*NSF), Esther Vergeer (chef de mission van paralympisch TeamNL) en Jean-Pierre Kempeneers (Nexperia).

Deel dit artikel op social media: