Sportgeschiedenis Sporthistorie

Kees Rijvers op 97-jarige leeftijd overleden

5 maart 2024
Kees Rijvers op 97-jarige leeftijd overleden

Oud-voetballer en -bondscoach Kees Rijvers is overleden. De Brabander speelde 33 interlands voor het Nederlands elftal. Twee daarvan waren op de Olympische Spelen in 1948.

Om te worden toegelaten tot het hoofdtoernooi van de Olympische Spelen in Londen moest het Nederlands elftal in Portsmouth een voorwedstrijd spelen. Op 26 juli 1948 werd Ierland met 3-1 verslagen. Vijf dagen later werd Nederland op Highbury in Londen uitgeschakeld door Groot-Brittannië. De thuisploeg won na verlenging met 4-3.

Na zijn actieve carrière werd Rijvers trainer van onder meer FC Twente en PSV. Met de Eindhovenaren won hij in 1978 de UEFA Cup. In 1981 werd hij bondscoach van het Nederlands elftal. Onder zijn leiding debuteerden onder meer Ruud Gullit, Frank Rijkaard, Wim Kieft en Marco van Basten in Oranje.

Kes Rijvers werd 97 jaar en was daarmee één van de oudste nog levende Nederlandse olympiërs. NOC*NSF wenst zijn familie en vrienden veel sterkte met het het verlies.

Foto: Kees Rijvers in 2011 bij een wedstrijd van PSV (BSR Agency).

Deel dit artikel op social media: