Topsport TeamNL Maatschappelijke inzet TeamNL

TeamNL Veiling voor Jeugdfonds Sport & Cultuur vrijdag van start op Catawiki

30 november 2023
TeamNL Veiling voor Jeugdfonds Sport & Cultuur vrijdag van start op Catawiki

Op vrijdag 1 december om 12.00 uur opent de TeamNL Veiling voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur op Catawiki. Het gaat om de grootste veiling van Nederlandse topsportmemorabilia ooit. Niet eerder zijn zoveel sporters van TeamNL bereid gevonden om een uniek persoonlijk item of een belevenis beschikbaar te stellen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld toch mee kunnen doen met voetbal, muziekles, turnen, streetdance, judo, theaterles of een andere sportieve of creatieve activiteit.

Topstukken van onder anderen Sifan Hassan, Mathieu van der Poel, Annemiek van Vleuten, Femke Bol, Jetze Plat en vele anderen. 

Op de veilingpagina van Catawiki kunnen de aangeboden items en belevenissen vandaag al ingezien worden. Er staan items uit de recente Nederlandse sportgeschiedenis tussen, vaak gesigneerd, waarbij bijzondere verhalen horen.

TeamNL Veiling collage

WK-kit Sifan Hassan

Neem de WK-kit van tweevoudig olympisch kampioen Sifan Hassan, waarin ze dit jaar op de openingsdag van de WK atletiek de 10.000 meter liep. Terwijl ze dit shirt droeg viel ze in leidende positie met de finish in zicht, waardoor ze een medaille misliep. Later in het toernooi toonde Hassan haar ongekende veerkracht en veelzijdigheid door brons te winnen op de 1.500 meter en zilver op de 5.000 meter.

Regenboogpak en regenboogtrui 

Of het regenboogpak dat Annemiek van Vleuten (sinds dinsdag Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau) dit jaar droeg in haar allerlaatste Tour de France Femmes. Ook de regenboogtrui van Mathieu van der Poel zal bij liefhebbers in de smaak vallen. Van der Poel kroonde zich in augustus in Glasgow tot wereldkampioen op de weg, de eerste Nederlandse wereldkampioen bij de beroepsrenners sinds Joop Zoetemelk in 1985. Ook kan er geboden worden op de helm die tweevoudig olympisch kampioen Marianne Vos droeg in de wegwedstrijd van de Olympische Spelen van Tokio 2020.

Van startnummer tot colbert 

Shanice van de Sanden, die vrijdagavond met de Oranje Leeuwinnen in een volgepakt Wembley tegen Engeland speelt, schenkt haar gesigneerde voetbalschoenen. Femke Bol, meervoudig wereldkampioen, meervoudig Europees kampioen én winnaar van olympisch brons doneert haar gesigneerde startnummer van de EK Indoor 2023.

Chef de mission Pieter van den Hoogenband van TeamNL, drievoudig olympisch kampioen, stelt zijn colbert ter beschikking dat hij droeg tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen van Tokio 2020.

WK-shirt en kampioenspaardendeken

Alleskunner Jetze Plat, tweevoudig paralympisch kampioen paratriatlon, doneert zijn WK-shirt- en bril. Sanne Voets, paralympisch dressuuramazone, brengt haar prachtige kampioenspaardendeken met gouden accenten in.

Opening veiling op 1 december om 12:00 uur 

Allemaal items die toebehoren aan de zeer succesvolle topsporters van TeamNL die de laatste jaren zo uitzonderlijk presteren. De veiling opent op vrijdag 1 december om 12.00 uur en loopt t/m dinsdag 12 december 20.00 uur.

Ieder kind verdient het om samen met andere kinderen te kunnen sporten
Erben Wennemars

Ambassadeur Jeugdfonds Sport & Cultuur 

Erben Wennemars is ambassadeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur en zal fungeren als gastcurator voor de veiling. De voormalig schaatser (meervoudig wereldkampioen en olympisch medaillewinnaar) benadrukt het belang van sportdeelname voor álle kinderen in Nederland: “Door dit initiatief vanuit TeamNL kunnen Nederlandse topsporters kinderen die het echt nodig hebben een steuntje in de rug geven. Ik ben onder de indruk van de bereidwilligheid van onze sporters in Oranje om massaal mee te werken en om zulke aansprekende items beschikbaar te stellen. Ieder kind verdient het om samen met andere kinderen te kunnen sporten, ook als er thuis niet genoeg geld is. Dat het aantal aanvragen voor ondersteuning bij Jeugdfonds Sport & Cultuur blijft stijgen, geeft aan hoe belangrijk het is om aandacht voor dit onderwerp te blijven vragen.”

Lees meer over de gestegen aanvragen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur in dit bericht.

Samenwerking met Catawiki

TeamNL werkt voor de allereerste TeamNL Veiling samen met Catawiki, de toonaangevende online marktplaats voor bijzondere objecten. Door samen te werken met deze gerenommeerde marktplaats kunnen sportliefhebbers van over de hele wereld meebieden op de kavels.

Genevieve Tearle, VP Collectables bij Catawiki zegt: “2024 wordt een buitengewoon jaar voor de sportwereld. Het is dan ook een enorme eer om in aanloop naar de Olympische Spelen samen te werken met TeamNL. Het afgelopen jaar hebben we een stijging van 60 procent gezien in de verkoop van sportmemorabilia op onze marktplaats. We zien er dan ook naar uit om kopers op Catawiki toegang te geven tot exclusieve belevenissen van TeamNL en hen de kans te bieden een stukje sportgeschiedenis te bemachtigen van deze iconische atleten en zo geld in te zamelen voor dit belangrijke goede doel.”

TeamNL Veiling Mathieu BSRAGENCY

Deel dit artikel op social media: