clubondersteuning sport- en beweegloket Sportdeelname

Hilversum maakt werk van versterken sportclubs

17 juli 2023
Hilversum maakt werk van versterken sportclubs

Gemeente Hilversum heeft net als NOC*NSF de ambitie om zoveel mogelijk inwoners te laten sporten en bewegen. Sportclubs hebben daarbij een belangrijke rol. Gemeente Hilversum en NOC*NSF werken daarom sinds 2019 samen aan het versterken van sportclubs en het effectief organiseren van clubondersteuning. Op donderdag 22 juni werd deze samenwerking op feestelijke wijze met nog eens vier jaar verlengd. Karin van Hunnik, wethouder sport Gemeente Hilversum, en Guido Davio, directeur sportparticipatie, waren aanwezig voor het officiële ondertekenmoment.

Één loket voor clubondersteuning

Karin van Hunnik: “We merken dat sportclubs behoefte hebben aan ondersteuning, bijvoorbeeld op het gebied van vrijwilligersbeleid of verduurzaming. Er is weliswaar aanbod, maar door de diverse aanbieders vinden clubs het moeilijk om te bepalen waar ze het beste kunnen aankloppen. Daarom kiezen we er op advies van NOC*NSF voor om in Hilversum één loket in te richten, waar clubs terechtkunnen met hun hulpvragen.” Guido Davio: “Het is ontzettend waardevol om de komende vier jaar wederom de ambities en uitdagingen van Hilversumse sportclubs centraal te stellen. We doen dit samen met gemeente Hilversum, de sportbonden, Rabo ClubSupport, diverse experts en professionals en natuurlijk de sportclubs zelf. De manier waarop gemeente Hilversum samenwerkt aan professionelere clubondersteuning is een voorbeeld voor andere gemeenten in Nederland.”

Stabieler vrijwilligersbeleid

In onderstaande video vertellen vrijwilliger en clublid Lineke en clubondersteuner Michel hoe het hen lukte om het vrijwilligersbeleid te professionaliseren, zodat de leden van Gooise Atletiek Club met plezier en op een onbezorgde manier kunnen blijven sporten.

Deel dit artikel op social media: