Topsport Wetenschap

TU Delft en NOC*NSF bekrachtigen samenwerking op gebied van innovatie

31 augustus 2022
TU Delft en NOC*NSF bekrachtigen samenwerking op gebied van innovatie

Tim van der Hagen, rector magnificus van de TU Delft, en André Cats, directeur topsport bij NOC*NSF, hebben woensdag getekend voor een duurzame voorzetting van de samenwerking tussen de twee organisaties. De universiteit en de sportkoepel werken al langer samen op  het gebied van innovatie. Deze samenwerking wordt de komende jaren voortgezet en waar mogelijk doorontwikkeld.

‘’TeamNL streeft voortdurend naar prestatieverbetering,’’ aldus Cats. ‘’Dat noodzaakt creativiteit en innovatie. Dankzij de samenwerking met het TU Delft Sports Engineering Institute, kunnen we wetenschap echt naar de sportwereld brengen. Dit heeft al veel concrete innovaties voor TeamNL opgeleverd. En het mooie is dat topsportinnovaties op termijn ook hun weg vinden naar de breedtesport en de samenleving. Zo maken we Nederland samen sterker met de kracht van topsport.’’

Dat is exact het doel van de intensievere samenwerking, ziet ook Van der Hagen: ‘’De opdracht van de TU Delft is om een bijdrage te leveren aan de uitdagingen waar onze samenleving voor staat. Sport laat daarbij zien hoe we met technologie de samenleving beter kunnen maken.”

De handtekeningen werden gezet na een werkbezoek van Cats aan het Sports Engineering Institute van de TU Delft. Cats: ‘’Het is goed om te zien dat er bijvoorbeeld op gebied van aerodynamica al heel veel innovaties opgeleverd zijn voor onder meer skeleton en schaatsen. En dat de samenwerking rondom hydrodynamica voor sporten als zeilen, zwemmen en roeien in aanloop naar de Olympische Spelen van 2024 nu wordt geïntensiveerd.’’

TUD 2 760X456

Deel dit artikel op social media: